Romanul cu care Stephen King şi-a propus să-şi sperie cititorii: „Doctor Sleep“

Romanul cu care Stephen King şi-a propus să-şi sperie cititorii: „Doctor Sleep“

Jack Nicholson în rolul lui Jack Torrance în filmul „The Shining“ FOTO Captura YouTube

După ce a cochetat cu benzile desenate şi după ce s-a implicat în diverse proiecte politice, ultimul dintre ele fiind eseul privind controlul armelor, Stephen King se întoarce la originile sale întunecate cu ajutorul romanului „Doctor Sleep“ (Doctorul Somn), continuarea promisă de multă vreme a romanului „Shining“. Autorul spune că, prin acest roman, va încerca „să bage oamenii în sperieţi“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Shining“ este, poate, cel mai de succes roman al său, scrie „Huffington Post“. Volumul spune povestea lui Jack Torrance, un bărbat care îşi duce familia în hotelul bântuit „Overlook“, unde ajunge să înnebunească.

„Doctor Sleep“, care va apărea în SUA pe 24 septembrie, reia povestea din „Shining“ şi îl vedem pe Danny, fiul cu abilităţi paranormale al lui Jack Torrance, care acum este un bărbat de vârstă mijlocie, lucrând într-un ospiciu. El se implică în salvarea unei fetiţe posedate de puterea, de data asta malefică, ce a dat titlul primului roman: strălucirea.
 
„Ideea acestei poveşti a fost, de fapt, să încerc să bag oamenii în sperieţi. Aşa că am vrut să văd dacă mai pot face asta încă o dată. Am vrut să mă întorc la originile mele ca scriitor, la chestiile macabre şi înfricoşătoare. Să vedem dacă funcţionează“, a mărturisit scriitorul pentru „Entertainment Weekly“ (EW). 
 
Stephen King a decis să se reîntoarcă la personaje deja consacrate deoarece îl „intimidau“. „Atunci când chiar m-am decis să o iau pe această cale, m-am gândit foarte serios dacă să o fac, pentru că majoritatea continuărilor nu sunt bune de nimic“, spune King.
 
„Singurele două excepţii pe care le ştiu sunt «Huckleberry Finn», continuarea lui «Tom Sawyer», dar mult mai bună ca originalul, şi «Naşul II», care este un film mult mai bun decât «Naşul»“, adaugă autorul.
 
Rămâne de văzut în ce categorie se va încadra şi „Doctor Sleep“, dar oricare ar fi rezultatul, scriitorul a spus că nu va fi ultima oară când va relua viaţa unor personaje marcante de-ale sale. „Nu pot să spun că nu voi mai face nicio continuare pentru niciun roman de-al meu. Eu chiar sunt curios ce mai fac personajele, unde au ajuns, ce s-a ales de ele“, a adăugat el.
 
Aşa că poate vom afla şi noi dacă Paul Sheldon a reuşit s-o uite pe Annie Wilkes („Misery“), dacă puterile lui Carrie s-au manifestat şi în alt adolescent („Carrie“) sau dacă Cujo a lăsat nişte moştenitori („Cujo“), încheie „Huffington Post“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările