Romanciera britanică P.D. James a murit la vârsta de 94 de ani

Romanciera britanică P.D. James a murit la vârsta de 94 de ani

P.D. James este creatoarea celebrului personaj Adam Dalgliesh, inspector Scotland Yard

Scriitoarea britanică P.D. James, autoarea unor cunoscute romane poliţiste, a murit joi la vârsta de 94 de ani, au anunţat reprezentanţii editurii Faber&Faber.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Vă informăm cu mare tristeţe că familia scriitoarei P.D. James ne-a anunţat că romanciera a murit în reşedinţa ei din Oxford, în dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2014, la vârsta de 94 de ani", a anunţat editura Faber&Faber.

Născută pe 3 august 1920, la Oxford, Phyllis Dorothy James a debutat în universul literar în 1962 şi a publicat 20 de romane.

Ea este creatoarea personajului Adam Dalgliesh, celebrul inspector de la Scotland Yard care deţine rolul principal în toate romanele sale.

Printre cele mai cunoscute volume lansate de romanciera britanică se numără romane precum "Păcatul originar", "Fiul omului", "O meserie nepotrivită pentru o femeie", "Farul", "Gustul morţii" şi "Sala crimelor".

Tradusă în numeroase limbi, romanciera britanică a publicat ultimul ei volum, "Death Comes to Pemberley", în 2011. Multe dintre romanele sale au fost adaptate în filme şi seriale de televiziune, produse în Marea Britanie şi Statele Unite.

Laureată a numeroase premii literare, P.D. James a fost înnobilată de regina Elizabeth a II-a în 1983 şi a primit titlul de baroneasă în 1991.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările