Recomandare de carte: „Cei şase suspecţi şi totemul pierdut”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă că ştiţi laitmotivul: nu că-i copilul meu, dar e colosal (replică de evitat pentru a nu cădea în ridicol!), prin urmare, nu că eu l-am tradus… dar e fascinant romanul!  Chiar este!

Dacă aţi descoperit deja „Vagabondul milionar” , cel care a văzut lumina tiparului şi la noi, simultan cu pelicula şi totuşi altceva, cu siguranţă aţi remarcat stilul original şi cuceritor al unui diplomat de carieră, care scrie direct în englezeşte, deşi e indian, Vikas Swarup. Ca şi anterioara sa creaţie, lumea n-a aflat de ea, decât după ecranizarea de Oscar. Opt la număr! Se şi chema altfel „Q & A”/ Întrebări şi răspunsuri… De astă dată, filmările abia încep la toamnă, aşa că n-ar strica să fiţi deja la zi cu subiectul, ca să puteţi urmări, cu „partitura ” în mână, pe unde s-a abătut cineastul, tot de peste Ocean, de peste Atlantic.

Cei şase suspecţi şi totemul pierdut” a apărut  la aceeaşi editură Taj (omonimul savurosului restaurant bucureştean şi fireşte al monumentului funerar cel mai celebru din lume, care nu e, cum încă mai cred unii americani, un hotel de lux ca Ritz-ul!), sub îngrijirea unei editoare fermecate de orient şi tobă de carte: Adelina Patrichi şi cu adnotările culturale semnate chiar de autor.

Povestea se petrece parţial în mult comentatul Bollywood, vărul asiatic al Hollywood-ului de vis, e cu mult umor şi amor, o crimă greu de elucidat şi momente în care înţelegi mai bine mirajul lui Mircea Eliade pentru acest colţ de planetă, cu aromă de mirodenii rare şi rafinate şi clipe de supranatural, ba şi o lungă şedinţă de spiritism în masă, căreia e mai bine, ca la magie să nu încerci să-i desluşeşti taina.

O călătorie fără viză şi vaccinuri, numai bună pentru vacanţa de Paşti, în prelungita criză economică, şi poate că, la anul, veţi şi poposi în cele mai râvnite şi mai atemporale destinaţii de pe glob, unde se spune că ţi se schimbă soarta în bine, dacă ajungi!

Ca să fiţi înarmaţi de drum, poftă bună la un citit binevenit!      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite