Principele Nicolae încurajează lectura mergând pe bicicletă prin ţară (VIDEO)

Principele Nicolae încurajează lectura mergând pe bicicletă prin ţară (VIDEO)

Principele Nicolae va pedala alături de campionul naţional la ciclism Alex Ciocan    FOTO: Florin Ghioca

ASR Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri alături de campionul naţional la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate fondurile strânse vor fi direcţionate în scop caritabil. Turul ciclist caritabil “Cărţile copilăriei pe bicicletă” se va desfăşura în perioada 23 aprilie – 3 mai şi va traversa 13 judeţe parcurse în nouă zile, din Sighetu Marmaţiei până în Constanţa.
 
"Peste 53% dintre români au probleme de alfabetizare şi, prin urmare, scopul „Cărţile copilăriei pe bicicletă” este să obţinem susţinerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel naţional. Educaţia este o investiţie în viitor, iar prin intermediul donaţiilor şi a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le şansa pe care fiecare dintre ei o merită", a declarat ASR Principele Nicolae al României.
 
Toţi cei care doresc să pedaleze alături de Alteţa Sa Regală sunt invitaţi să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în oraşele: Sighetu Marmaţiei, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Sinaia, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa.
 
Alex Ciocan, campion naţional la ciclism (S), va participa la cursă alături de Principele Nicolae
"Ideea acestui tur a apărut în luna mai a anului trecut, la aproximativ o lună de când echipa asociaţiei şi cu mine am încercat să găsim o soluţie pentru a susţine activităţile noastre. Suntem o echipă de oameni cu caractere şi abilităţi diferite, care au în comun dorinţa de a ajuta copiii se descopere cât de plăcută este de fapt lectura. Încercăm să stimulăm societatea să se alăture acestui scop, pentru modalitatea inedită de traversare a României într-un tur pe bicicletă", a adăugat Principele Nicolae în cadrul unei conferinţe de presă.

Cei care nu practică acest sport şi doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale 
bicicliştilor create pe site-ul evenimentului şi susţine cauza cu o donaţie online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, prin care Asociaţia Curtea Veche realizează donaţii de carte şi creează cluburi de lectură în comunităţi din medii defavorizate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările