Poveşti cu oameni de cultură, în 33 de interviuri realizate de Loreta Popa, la Adevărul Live

Poveşti cu oameni de cultură, în 33 de interviuri realizate de Loreta Popa

Una dintre cele mai apreciate cărţi de interviuri din domeniul cultural, "33", a fost lansată de curând, iar autoarea acesteia, jurnalista Loreta Popa, povesteşte la Adevărul Live, de la ora 12.00, despre felul în care cele 33 de personalităţi i s-au destăinuit, "punându-şi sufletul pe tavă".

Printre oamenii de cultură care au răspuns întrebărilor şi se găsesc în paginile cărţii "33", se numără: Neagu Djuvara, Maia Morgenstern, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ion Dichiseanu, Florin Piersic, Mircea Albulescu, Grigore Leşe, Mihai Mălaimare, Valentin Uritescu, George Mihăiţă, Dorel Vişan, Dan Puric, Mircea Diaconu, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Rodica Popescu Bitănescu, Mitzura Arghezi, Carmen Stănescu, Damian Crâşmaru şi mulţi alţii.

Despre poveştile de viaţă ale acestora, dar şi despre felul în care au decurs cele 33 de interviuri, de la ora 12.00, Loreta Popa este prezentă în studioul Adevărul Live.

“33” reprezintă a cincea mea călătorie în lumea cărţilor. După 24 de ani de presă consider că este un privilegiu să stai de vorbă de la egal la egal cu personalităţi ale culturii noastre, să atingi într-un mod atât de frumos focul creaţiei şi viaţa acestor oameni care lasă ceva mai mult decât valoros în urma lor. După 24 de ani pot afirma, fără teama de a greşi, că presa nu se face la normă, că fără a-ţi asuma responsabilitatea pentru ceea ce scrii şi fără respectul acordat celui care are încredere să-ţi deschidă uşa sufletului său nu te poţi numi jurnalist, scrie autoarea în prefaţa cărţii. 
 
 
“33” este un prim volum de interviuri cu oameni de valoare ai acestui pământ românesc, 33 de personalităţi care au avut încredere în mine într-atât cât să-mi împărtăşească momente frumoase ale vieţii lor, care au răspuns întrebărilor mele despre credinţă, iubire, prietenie, copilărie şi nu numai, fapt pentru care le sunt profund recunoscătoare. Sunt interviuri altfel, care ies cumva din tiparele obişnuite, sunt calde, încărcate în mod neaşteptat de emoţie şi căldură. Într-un cuvânt, sunt “subiective”, mai notează Loreta Popa în deschiderea volumului său de interviuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările