Politica unei regine

JOI, 27 MAI Romanul „Catherine de Médicis“ va fi distribuit împreună cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Celor care cercetează istoria secolului al XVI-lea în Franţa, figura Catherinei de Médicis le apare la fel ca a unui mare rege, consideră Honoré de Balzac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scriitorul francez mai arată, în prologul romanului, că toate datele se aşază în favoarea acestei femei extraordinare.

În opinia lui Balzac, Catherine de Médicis nu a avut niciuna dintre slăbiciunile sexului său. Ea a trăit castă în mijlocul iubirilor de la cea mai elegantă Curte din Europa, şi a ştiut, în ciuda lipsei banilor, să construiască monumente admirabile.

„Prinsă între prinţii care se credeau moştenitorii lui Charlemagne şi o tânără grupare rebelă care voia să ascundă trădarea conetabilului de Bourbon, Catherine, obligată să combată o erezie gata să devoreze monarhia, fără prieteni, conştientă de trădarea conducătorilor partidului catolic şi de republica anunţată de partidul calvinist, a folosit cea mai periculoasă armă a politicii, dar şi cea mai sigură: viclenia!", scrie Balzac.

Cărţile şi DVD-urile din colecţiile „Adevărul" pot fi procurate, în Bucureşti, şi de la magazinele Mic.Ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările