Meandrele sufletului slav

Meandrele sufletului slav

Trei piese de Anton Pavlovici Cehov, „Unchiul Vania”, „Pescăruşul” şi „Livada de vişini”, formează volumul distribuit împreună cu ziarul „Adevărul”, la preţul de 10,99 lei. Sunt unele dintre cele mai cunoscute scrieri dramatice ale autorului, alături de care ar trebui să amintim şi „Trei surori”.

În tundră cu ursuleţul Winnie

În tundră cu ursuleţul Winnie

Volumul 10 din seria „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“ este „Tundra“. De data aceasta, enciclopedia le propune micuţilor o plimbare în una dintre cele mai reci regiuni ale lumii pentru a descoperi minunatele animale ale acestei zone.

Aventură în Africa de Sud

Aventură în Africa de Sud

Scriitorul francez Jules Gabriel Verne (1828 –1905) a publicat prima oară romanul său „Steaua Sudului“ în anul 1884, la 15 ani de la apariţia succesului literar „20.000 de leghe sub mări“.

Omul lui Cehov

Omul lui Cehov

Volumul ce cuprinde trei piese de teatru de Anton Pavlovici Cehov va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.

Carmen Stănescu, în rolul unei directoare de teatru

Carmen Stănescu, în rolul unei directoare de teatru

Personajul Alexandra Dan din filmul „Premiera“ a amuzat-o mult pe actriţa ajunsă la venerabila vârstă de 84 de ani. Până la sfârşitul acestei luni puteţi achiziţiona colecţia de filme „Toma Caragiu“, doar împreună cu ziarul „Adevărul“ şi revista „Adevărul magazin de duminică“.

Un clasic al dramaturgiei ruse

Un clasic al dramaturgiei ruse

Joi, 28 ianuarie Un volum cu trei piese de teatru de  Anton Pavlovici Cehov va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. „Livada de vişini“, „Unchiul Vania“ şi „Pescăruşul“ sunt trei dintre cele mai apreciate şi jucate piese ale scriitorului rus Cehov (1860-1904).

O poveste despre Iisus Hristos

O poveste despre Iisus Hristos

Joi, 21 IANUARIE Romanul „Ben Hur“, de Lew Wallace, va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Cartea este un exemplu elocvent de bestseller al tuturor timpurilor, notorietatea sa fiind de la bun început plusată de faptul că a fost primul roman elogiat de către biserică.

Secretul din spatele misterului

Secretul din spatele misterului

Volumul II din „Insula misterioasă“, de Jules Verne, va fi distribuit miercurea viitoare, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Romanul continuă acţiunea din „20.000 de leghe sub mări“ dezvăluind soarta căpitanului Nemo, rămasă un mister la sfârşitul cărţii precedente.

Tinerii prozatori americani

Tinerii prozatori americani

Antologiile Granta au devenit un reper al generaţiilor de scriitori de limbă engleză.La fiecare zece ani, prestigioasa revista Granta realizează antologia celor mai buni 21 de romancieri britanici/americani  sub 35 de ani. Acesta este ediţia americană din 1997.

Lumea apusă a Bizanţului

Lumea apusă a Bizanţului

Institutul Cultural Român a lansat recent volumul„Manuscrise bizantine în colecţii bucureştene“. Coordonată de Ileana Stănculescu, cartea cuprinde studii semnate de Paolo Odorico, Fabrizio Lollini, Ovidiu Olar, Ileana Stănculescu şi Cătălina Velculescu.

Pierduţi în mijlocul oceanului

Pierduţi  în mijlocul oceanului

Mâine, 20 IANUARIE Primul volum al romanului „Insula misterioasă“ va fi distribuit gratuit cu „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“. Apărută în 1874, cartea are caracteristicile unui roman de aventuri, la care se adaugă pasiunea autorului pentru invenţiile ştiinţifico-fantastice.

Chiar dacă gândul vă duce la Palade sau Nadia Comăneci, mai înaintea lor a fost regizorul de film Jean Negulesco, care rămâne în memoria americanilor, cel puţin pentru filmele cu Marilyn Monroe. Istoricul de film Manuela Cernat, care-i dedică acum o monografie ilustrată, nu procedează la o înseriere seacă de informaţii, ci are grijă de aspectul vizual al volumului, de „puterea imaginii“, rezultând o elegantă carte-album.

acum 2 zile · comentarii (2)

„Preoteasa“ actuală a tuturor hipsterilor din Bucureşti şi o figură esenţială a contraculturii româneşti a anilor ’90-2000, Dana Marijuana, are, în sfârşit, cartea ei biografică. Se numeşte „Poveste de cartier“, a apărut recent la editura Hyperliteratura şi este rezultată în urma unui dialog cu un scriitor profesionist: Andrei Ruse.

acum 14 zile · comentarii (1)

Eram studentă în anul al doilea la Jurnalism şi locuiam la Timişoara în gazdă la o bătrână care se pregătea să se călugărească. Împărţeam camera cu Dana, care pe atunci era studentă la Litere, iar în weekenduri stăteam amândouă în vârful patului, în linişte, şi citeam, ca să n-o deranjăm pe gazdă.

acum 15 zile · comentarii (6)

Emil Brumaru s-a stins sâmbătă seară.  Poetul surprindea prin vorbele şi versurile deocheate, prin nonconformismul asumat. Era în pas cu vremurile, foarte activ pe Facebook. Volumul lui de poeme erotice, „Infernala Comedie“, surprindea prin lipsa tabuurilor lingvistice. În stilul lui Sade, îmbinat cu Sadoveanu, dar mai ales în stilul său propriu, poetul considera că nu putem ignora unele expresii fiziologice, care ţin de anatomia corpului.

acum 17 zile · comentarii (2)

Ovidiu Dan este un investigator privat care conduce o companie specializată din Olanda şi, în acelaşi timp, un autor prolific care a scris deja, într-un stil inconfundabil, câteva cărţi dedicate  moştenirii culturale a societăţilor secrete în diferite localităţi din Transilvania şi Banat. Ordinul Hora, cartea sa cea mai recentă, ne propune o investigare neconvenţională a răscoalei lui Horea şi a conspiraţiilor din jurul acesteia.

acum 25 zile · comentarii (2)

O alegorie a vieţii, ale cărei motive fundamentale sunt călătoria şi războiul. Un război purtat de oamenii „normali“ cu nişte creaturi fantastice, monstruoase, numite „oamenii apei“ înspre cetatea Babylonului, la care oamenii apei nu pot ajunge întrucât cetatea este apărată de un întreg deşert înconjurător; oamenii făcuţi din apă nu-l pot traversa căci ar fierbe de vii înlăuntrul carcaselor lor.

acum 2 luni · comentarii (0)

„Dacă tot împlineşte 80 de ani de Crăciun, Emil Brumaru merită măcar 80 de nimfe-ntr-un dulap“, spune criticul Bogdan Creţu despre antologia de poezie pe care a îngrijit-o la editura Junimea. Poetul va fi prezent la lansarea volumului „80 de nimfe într-un dulap“ sâmbătă, 17 noiembrie, la standul editurii Junimea de la Gaudeamus.

acum 2 luni · comentarii (5)

Pe măsură ce ne apropiem de finele anului 2018 se înmulţesc manifestările, multe dintre ele festiviste, protocolare, de un formalism extrem, mult prea puţine, din păcate, cu substanţă, menite să marcheze Centenarul. Totul în cel mai pur stil românesc posibil, al acelui „merge şi aşa“ denunţat pe vremuri, într-o celebră tabletă din „România literară“ de Ana Blandiana.

acum 3 luni · comentarii (49)