Melodii de Crăciun

Melodii de Crăciun

SÂMBĂTĂ, 19 DECEMBRIE Cel de-al treilea volum al colecţiei „Magic Christmas Soft Music“ va fi distribuit mâine, cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 7,99 lei.

Super-ghid TV

Super-ghid TV

Nu rataţi „TV Adevărul“ de vineri, 18 decembrie, cel mai consistent ghid TV de pe piaţă (128 de pagini, 66 de programe, 400 de recomandări)!

Trei comedii moralizatoare

Trei comedii moralizatoare

Volumul ce cuprinde trei piese scrise de Molière va fi distribuit mâine împreună cu ziarul „Adevărul“. Un Tartuffe, un Don Juan şi un Harpagon - nume devenite sinonime pentru „ipocrit“, „casanova“ şi „avar“ - deschid incursiunea în opera unui dramaturg francez care îşi păstrează şi astăzi actualitatea.

Piticii din ceaţă

Piticii din ceaţă

Fantasy clinic, „Şi Hams Şi Regretel” este poemul eroic al lumii interioare în degradare. După romanul „Băiuţeii”, scris în 2006 împreună cu Filip Florian, fratele său mai mare, Matei Florian se confirmă ca un stilist al noului val de prozatori.

Al şaptelea DVD cu Tom şi Jerry se distribuie astăzi

Al şaptelea DVD cu Tom şi Jerry se distribuie astăzi

DVD-ul va putea fi achiziţionat astăzi împreună cu ziarul „Adevărul“ şi cu suplimentul „Expert imobiliar“, la preţul de 12,99 lei. Ziarul „Adevărul“ vă oferă cadoul ideal de Sărbători pentru copilul dumneavoastră: o colecţie de opt DVD-uri cu cei mai cunoscuţi eroi de desene animate.

Mâine, al şaptelea DVD cu Tom şi Jerry

Mâine, al şaptelea DVD cu Tom şi Jerry

DVD-ul va putea fi achiziţionat împreună cu ziarul „Adevărul“ şi cu suplimentul „Expert imobiliar“, la preţul de 12,99 lei. Ziarul „Adevărul“ vă oferă cadoul ideal de Sărbători pentru copilul dumneavoastră: o colecţie de opt DVD-uri cu cei mai cunoscuţi eroi de desene animate.

Literatura e dovada că viaţa nu ajunge, zicea poetul lusitan. Avea pălărie, vreo douăzeci şi ceva de nume diferite şi a lăsat în urmă o valiză cu sute de manuscrise. Evident că şi Fernando Pessoa ar fi de luat în bagaje vara asta, tradus în română de poetul Dinu Flămând. Am ales însă zece cărţi din literatura română de azi, de luat pe insula pustie a vacanţelor. Zece porunci şi o vară frumoasă!

acum 24 zile · comentarii (12)

Cred că primul şi cel mai important lucru ce trebuie spus despre consistenta carte „Hrusciov - Omul şi epoca sa“, scrisă de William Taubman, apărută în 2003 în limba engleză şi recompensată cu premiul „Pulitzer“, tradusă în româneşte de Dan Cristea şi publicată în 2017 la editura bucureşteană „Meteor Press Publishing“ (960 de pagini), este că impresionează prin calitatea, minuţia şi amploarea documentării.

acum 26 zile · comentarii (3)

Există numeroase abordări legate de consumul de droguri, iar aici ne referim la paleta mai largă de substanţe care provoacă dependenţă, însă analizele din perspectivă antropologică sunt mai rare sau sunt focusate pe anumite paliere ale societăţii. Mihai Copăceanu aduce cu ultima carte: „Drogurile. O carte obligatorie” (Editura Eikon, 2018) o încercare de a înţelege fenomenul consumului de droguri dintr-un punct de vedere antropologic.

acum 29 zile · comentarii (6)

OK, poate n-o fi cazul să le iei pe toate la tine, dar măcar una-două n-ar fi rău, ca să te ajute pe terasa unei cafenele dintr-un oraş foarte agitat sau pe şezlong, la malul mării. Şi eu îmi fac astfel de planuri înainte de o călătorie, oare ce să iau de citit cu mine?, aşa că m-am gândit că poate i-ar ajuta şi pe alţii.

luna trecuta · comentarii (5)

Celebrul autor Mircea Cărtărescu, care a împlinit chiar vineri, 1 iunie, 62 de ani, ne introduce în culisele celui mai recent volum de jurnal al său, intitulat „Un om care scrie“, tratând anii 2011-2017, de scriere ai „Solenoidului“, dar ne şi explică de ce, chiar după trecerea de 60 de ani, forma mentis a sa rămâne neschimbată. „Vârsta mea mentală preferată e cea de 27 de ani“, spune apreciatul scriitor.

acum 2 luni · comentarii (92)

După ce în anul 2012 şi-a recapitulat şi explicat destinul profesional şi esenţa demersului său istoriografic într-o carte concepută sub formă de un dialog purtat în compania unui fost student pe nume Eugen Stancu (cf. „Istoriile mele“, Editura Humanitas, Bucureşti, 2012), iată că pentru Lucian Boia a sosit şi momentul scrierii memoriilor.

acum 2 luni · comentarii (7)

Ce competenţe ar trebui să aibă un cercetător al criminalităţii medievale? Ar trebui să fie un istoric? Sau, poate, mai degrabă un jurist? Sau mai bine un poliţist, capabil să investigheze dosare de mult uitate? Oricât de greu ar părea de crezut, există un om care stăpâneşte toate aceste domenii. El se numeşte Gabriel-Virgil Rusu şi va lansa, în 9 mai, o excelentă carte despre criminalitatea din Transilvania medievală şi premodernă.

acum 3 luni · comentarii (1)