O nouă ecranizare pentru „Vrăjitorul din Oz“, într-un serial TV american

O nouă ecranizare pentru „Vrăjitorul din Oz“, într-un serial TV american

Scenă din filmul „Vrăjitorul din Oz“, prima ecranizare a romanului, în 1939 FOTO Cinemagia.ro

Postul de televiziune american CBS pregăteşte un nou serial, intitulat „Dorothy“, ale cărui personaje principale sunt inspirate de romanul fantasy „Vrăjitorul din Oz“ al lui Lyman Frank Baum, iar subiectul este unul medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Personaje ca Omul de Tinichea, Sperietoarea Ciori, Leul cel Laş şi, bineînţeles, micuţa Dorothy se vor regăsi în noul serial american al producătorilor Carl Beverly şi Sarah Timberman, aceiaşi care au realizat, tot pentru CBS, pelicula „Sherlock Holmes“. Scenariul este semnat de Emily Fox, cunoscută pentru serialul „Mesaje de dincolo“/ „Ghost Whisperer“. 

Proiectul studiourilor de televiziune CBS este descris ca o dramă medicală care se petrece în oraşul New York, fiind inspirată de personajele şi tematica din volumul „Vrăjitorul din Oz“. 

Filmul „Vrăjitorul din Oz“ (1939), regizat de Victor Fleming, adaptarea cinematografică a îndrăgitei cărţi a lui Lyman Frank Baum, din 1900, a adus în rolurile principale vedete precum Judy Garland (Dorothy), Ray Bolger (Sperietoarea de Ciori), Jack Haley (Omul de Tinichea), Bert Lahr (Leul cel Laş), Frank Morgan (Vrăjitorul din Oz), Billie Burke (Glinda) şi Margaret Hamilton (Vrăjitoarea cea rea de la Apus/ Vrăjitoarea cea rea de la Răsărit). Pelicula a fost premiată cu două Oscaruri, pentru cea mai bună coloană sonoră şi pentru cel mai bun cântec - „Over the Rainbow“.

Romanul lui Baum a cunoscut mai multe adaptări - pe scena de teatru, dar şi pe micul şi marele ecran -, cel mai recent în regia lui Sam Raimi: „Grozavul şi puternicul Oz/ Oz The Great and The Powerful" (2013).

Despre cartea lui Baum, „The Wonderful Wizard of Oz“/ „Minunatul vrăjitor din Oz“ s-a spus că este cea mai bună şi iubită carte din America, prima carte americană din genul fantastic care a devenit cea mai citită carte pentru copii, în ciuda multor amănunte care ţin de specificul lumii americane. 

citeste totul despre: