Nuvelă scrisă de Hemingway în revista „Vanity Fair“? Fundaţia scriitorului american se împotriveşte

Nuvelă scrisă de Hemingway în revista „Vanity Fair“? Fundaţia scriitorului american se împotriveşte

Scriitorul Ernest Hemingway

După ce publicaţia „Vanity Fair“ a avut în mână una dintre nuvelele scrise de Ernest Hemingway la vârsta de 25 de ani şi a refuzat să o facă publică, redactorul-şef al revistei face acum o solicitare pentru a recăpăta acea povestire. Hemingway are, însă, motive să râdă chiar şi din mormânt, informează „The Independent“, deoarece fundaţia sa a respins cererea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu aproape 90 de ani, revista „Vanity Fair“ ar fi putut publica nuvela intitulată „My Life in the Bull Ring with Donald Ogden Stewart“, scrisă în 1924, pe când autorul făcea ultimele retuşuri la romanele „Fiesta“/„The Sun Also Rises“ şi „Torentele primăverii“/„The Torrents of Spring“, însă a refuzat această ocazie. În prezent, redactorul-şef doreşte povestirea ce se întinde pe cinci pagini, însă nu are acordul din partea fundaţiei Hemingway, potrivit „The Independent“. 
 
„Suntem foarte atenţi în privinţa materialelor nepublicate. Nu punem întrebarea: dacă Hemingway ar fi trăit, i-ar fi plăcut să-i fie publicată nuvela într-o revistă precum «Vanity Fair» sau ar fi preferat mai degrabă să fie pus într-o poziţie inferioară, în cadrul unei examinări ştiinţifice în care să se analizeze felul în care a evoluat ca scriitor de-a lungul timpului?“, a declarat Michael Katakis, de la Fundaţia Hemingway, pentru „The Independent“.  
 
Nuvela va apărea până la urmă în volumul al doilea din „Scrisorile lui Ernest Hemingway: 1923-1925“, care va fi publicat pe 22 octombrie 2013 de către Cambridge University Press. Jurnaliştii de la „Vanity Fair“ nu au făcut niciun comentariu. 
 
Articole pe aceeaşi temă: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările