Muzica lui Mozart la castelul regal

Muzica lui Mozart la castelul regal

Imagine din albumul în care puteţi citi povestea operei

12 noiembrie Opera „Così fan tutte“, de W.A. Mozart, va fi distribuită, cu „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Numărul al nouălea din colecţia „Mari spectacole de operă“ conţine un album cartonat, un CD şi un DVD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 26 ianuarie 1790, când a avut loc premiera la Burgtheater din Viena, opera în care povestea se desfăşoară la Neapole, în veacul al XVIII-lea, continuă să-i inspire pe muzicieni. Iar în secolul nostru a fost interpretată pe toate marile scene lirice din lume.

Pe CD veţi asculta încă o dată Filarmonica şi Corul Operei de Stat din Viena, într-o înregistrare datând din anul 1955. În rolurile principale evoluau, la momentul respectiv, sopranele Lisa Della Casa şi Christa Ludwig, alături de baritonul Erich Kunz. DVD-ul cuprinde o înregistrare video a unui spectacol de la Drottningholms Slotteatre, din 1984, regizat de Willy Decker.

Pe malul lacului

Producţia a fost realizată şi filmată într-un spaţiu mirific, cu o bogată tradiţie: teatrul castelului regal din Suedia, situat în apropiere de Stockholm, pe malul lacului Malern, o bijuterie a arhitecturii de secol XVIII. Sala de spectacol păstrează elementele esenţiale: are 450 de locuri şi o orchestră de treizeci de instrumentişti. Alături de orchestra şi de corul acestei instituţii interpretează sopranele Anne-Christine Biel şi Ulla Severin. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările