Mircea Cărtărescu îşi afirmă sprijinul pentru preşedintele Johannis, pe care consideră că „l-a subestimat“

Mircea Cărtărescu îşi afirmă sprijinul pentru preşedintele Johannis, pe care consideră că „l-a subestimat“

Mircea Cărtărescu     FOTO: Cosmin Bumbuţ

Scriitorul Mircea Cărtărescu a intervenit recent pe Facebook, numind actuala conducere a ţării „un guvern de semi-oligofreni şi semi-analfabeţi“. Totodată, el face un apel pentru susţinerea preşedintelui Klaus Johannis, „ca garant al unei justiţii libere“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorul „Solenoid“-ului a luat poziţie pe Facebook faţă de evenimentele tensionate care au avut loc pe parcursul ultimei săptămâni. Mircea Cărtărescu îşi afirmă susţinerea faţă de preşedinte, pe care l-a criticat în trecut, numindu-l singurul „pol politic în stare să se opună hoţilor“.

„Poporul român n-a ales parlamentul ăsta de hoţi, nici guvernul ăsta de semi-oligofreni şi semi-analfabeţi. El a votat pentru o viaţă mai bună şi mai demnă, nu pentru o mafie spoliatoare care vrea acum să scape de puşcărie. Iar acum oamenii sunt în stradă şi acolo vor rămâne până va trece pericolul unor legi făcute pentru cei care le dau.

L-am subestimat pe preşedintele Iohannis, se vede acum că e un om de stat care cunoaşte interesele României şi ale românilor. Nu avem un alt pol politic în stare să se opună hoţilor.

Preşedintele trebuie sprijinit acum, în perioada asta, ca garant al unei justiţii libere“, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările