Mihai Şora, despre „iadul sărăciei“ din Teleorman: „Doar aerul a mai rămas de furat“

Mihai Şora, despre „iadul sărăciei“ din Teleorman: „Doar aerul a mai rămas de furat“

Mihai Şora Foto Octav Ganea/Inquam Photos

Într-un mesaj postat pe Facebook, filosoful Mihai Şora descrie judeţul Teleorman ca „iadul sărăciei“, de unde au fost furate pădurile, pământurile, destinele oamenilor şi până şi cimitirele, fiind „acel tărâm în care morţii votează“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Doar aerul a mai rămas de furat“, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook, în descrierea unui material video distribuit de acesta. Filmul, intitulat „Aici nu-l avem decât pe Dragnea“ e realizat de o echipă de documentarişti care prezintă starea deplorabilă în care se află judeţul Teleorman.

„Teleorman: iadul sărăciei, ţinutul unde au fost furate pădurile, pământurile, apele şi destinele oamenilor. «Mai are să ne ia exact cimitirele…», spune un om. Dar au furat şi cimitirele: Teleormanul este acel tărâm în care morţii votează, mai scrie filosoful.

Acesta adaugă că, deşi s-au născut mari scriitori şi filosofi români în Teleorman, niciunul dintre ei nu a reuşit să arare adevărul hoţiei aşa cum reiese din documentarul postat de acesta. „În Teleorman s-au născut Gala Galaction, Marin Preda, Constantin Noica. Niciunul nu ar izbuti să arate lumii – cu precizia imaginilor acestui reportaj – adevărul întreg şi gol-goluţ al hoţiei. Realitatea zilelor noastre aruncă în derizoriu orice pagină de literatură sau de filosofie. Pe-un picior de plai…“, comentează Şora.

Materialul, realizat de o echipă de documentarişti, prezintă situaţia judeţului Teleorman, golit de locuitori, cei rămaşi spunând că acolo mai pot lucra doar pentru Liviu Dragnea, reprezentat de Tel Drum sau de administraţia publică, scrie news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările