Luni, 7 octombrie, Adevărul îţi prezintă „Tragedia Europei. Adolf Hitler“ – Davy Winter

Luni, 7 octombrie, Adevărul îţi prezintă „Tragedia Europei. Adolf Hitler“ – Davy Winter

Titlul „Tragedia Europei. Adolf Hitler” al lui Davy Winter, o altfel de biografie a lui Hitler, va fi distribuit în împreună cu ziarul Adevărul luni, 7 octombrie, la toate centrele de difuzare a presei. Pachetul ziar şi carte va costa 16,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni de la data apariţiei, în limita stocului disponibil.

Despre un om care a avut o influenţă atât de dăunătoare, a cărui însemnătate constă în principal în uciderea a treizeci şi cinci de milioane de oameni şi care a exercitat o înrâurire enormă asupra vieţilor altui mare număr de oameni s-au scris, şi probabil se vor mai scrie, sute de volume care fascinează prin descoperire, de fiecare dată, a ceva nou din acţiunile sale.

Faima lui Hitler se va păstra peste veacuri, din mai multe motive. În primul rând este considerat în unanimitate cel mai rău om din întreaga istorie. Dacă oameni precum Nero sau Caligula, ale căror nelegiuiri au fost mult mai mici decât ale lui Hitler, au rămas ca simboluri bine cunoscute ale cruzimii chiar după mai bine de douăzeci de secole, pare destul de puţin hazardant să spunem că Hitler, a cărui reputaţie de cel mai rău om din istorie nu este contestată, îşi va menţine faima timp de secole. În plus, Hitler va fi întotdeauna considerat principalul instigator al celui mai mare război mondial, cel mai mare război prin care a trecut omenirea până acum.

Influenţa lui Hitler asupra generaţiei sale a fost covârşitoare, dar efectele acţiunilor sale asupra viitorului par să fie mai degrabă slabe. El a eşuat total în îndeplinirea scopurilor propuse. Astfel, Hitler era interesat în extinderea influenţei şi teritoriului Germaniei. Dar cuceririle lui teritoriale, deşi foarte întinse, au fost foarte efemere, iar Germania de astăzi are un teritoriu mai mic decât în momentul în care Hitler a preluat puterea. Pasiunea lui arzătoare  a fost aceea de a-i distruge pe evrei, dar la 15 ani după accederea lui la putere, a apărut statul evreiesc independent, primul după 2.000 de ani. Hitler a urât atât comunismul cât şi Rusia. Totuşi, la moartea lui, parţial datorită războiului pe care l-a pornit, ruşii şi-au extins controlul asupra unei mari părţi a Europei de Est, iar influenţa comunismului în lume a crescut considerabil. Hitler dispreţuia democraţia şi spera să o distrugă, nu numai la alte naţiuni, ci şi în Germania. Cu toate acestea, Germania este astăzi o democraţie funcţională.

În cartea lui Davy Winter vom putea parcurge pas cu pas ascensiunea vagabondului, clientul azilurilor de noapte, până la atingerea celei mai înalte funcţii a Statului german. Vom vedea cum îşi trăda şi omora oamenii cei mai apropiaţi doar pentru a-şi satisface nebunia şi credinţa că el este cel ales drept salvator al lumii, când, de fapt nu a fost decât TRAGEDIA EUROPEI.

Pentru mai multe detalii, căutaţi volumul ce va fi distribuit în reţeaua de presă luni, 7 octombrie, numai împreună cu ziarul Adevărul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: