Litera Educaţional dă startul campaniei Micul Librar

Litera Educaţional dă startul campaniei Micul Librar

Imagine de pe afişul evenimentului

Joi, 16 februarie, începând cu ora 14, la librăria Diverta din cadrul magazinului Unirea, Editura Litera Educaţional vă invită să luaţi parte la un eveniment care aduce în prim plan copiii şi cărţile: elevi de şcoală primară sunt invitaţi să prezinte şi să împărtăşească impresii despre cărţi împreună cu prietenii, profesorii şi părinţii, în cadrul proiectului lunar Micul librar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Celebrăm, prin această primă ediţie a proiectului, Ziua Internaţională a Cititului Împreună, eveniment sărbătorit în peste 100 de ţări din întreaga lume!“, spun organizatorii.

Scopul proiectului Micul librar este acela de a-i introduce pe copii într-un mediu cultural, pentru a conştientiza importanţa şi plăcerea cititului dar şi pentru a le dezvolta abilităţile de comunicare şi de interactiune. În Librăria Diverta care va găzdui proiectul va fi realizat un stand de carte ajustat pe înălţimea copiilor. Cei mici vor prezenta cărţile, vor citi un fragment preferat şi vor răspunde la întrebările suplimentare ale “clienţilor”. 

Această activitate interactivă care îi aşază  în prim plan le va stimula copiilor creativitatea şi talentul şi ne dorim să devină o posibilă modalitate prin care lectura să-şi recapete locul binemeritat printre preocupările constante ale tinerei generaţii.

Micul librar se va realiza lunar în librăriile Diverta şi este o campanie subsidiară Clubului de lectură Printre litere, proiect naţional de stimulare a cititului în rândul elevilor.  

Mai multe detalii, pe pagina de facebook dedicată evenimentului, Micul librar.

Clubul de carte Printre litere este un proiect Litera Educaţional. Clubul este destinat elevilor de şcoală primară, gimnazială şi de liceu şi îşi propune ca în timp, cu răbdare şi perseverenţă, să cultive copiilor plăcerea de a citi. Totodată, Clubul de lectură Printre litere se doreşte a deveni şi o strategie de predare la clasă, o activitate care să adune elevii în grupuri eterogene şi să îi conecteze la toate aspectele legate de lectură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările