VIDEO Lansarea biografiei lui Marin Moraru: „În paginile acestei cărţi se află sufletul meu“

VIDEO Lansarea biografiei lui Marin Moraru: „În paginile acestei cărţi se află sufletul meu“

Actorii Marin Moraru şi Virgil Ogăşanu FOTO Eduard Enea

La Ceainăria Infinitea din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus s-au strâns, sâmbătă, în jurul orei 12.00, numeroşi actori şi iubitori ai teatrului pentru a-l auzi pe Marin Moraru, alături de invitaţii săi, vorbind despre volumul său biografic, intitulat „Suntem ce sunt amintirile noastre“, apărut la Editura ALL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei prezenţi la lansare s-au numărat criticul literar Alex Ştefănescu, actorii Tora Vasilescu, Virgil Ogăşanu, Mircea Albulescu, Oana Pellea şi mulţi alţii. 
 
Alex Ştefănescu l-a asemănat pe Marin Moraru unui...dictator. „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Marin Moraru a făcut actorie şi nu a scris cărţi de la început, fiindcă ne-ar fi făcut o concurenţă zdrobitoare. Dacă ştiam că are atâta talent literar, îl includeam în istoria literaturii române contemporane. Marin Moraru este un dictator în sensul că şi-a dictat cartea. Bine ar fi ca toţi dictatorii să procedeze aşa, să fie dictatori doar pentru că dictează cărţi. Este o carte plină de farmec, caleidoscopică, este şi un jurnal filosofic, şi un jurnal autobiografic, este şi un spectacol de inteligenţă, de o mare imobilitate intelectuală. Marin Moraru îşi completează imaginea admirabilă cu aceste texte.  De-o viaţă întreagă l-am aplaudat pe Marin Moraru ca actor, acum îl aplaud şi-n calitatea lui de scriitor.“
 
Marin Moraru, rugat să vorbească despre cartea sa a spus că este la fel de greu ca şi cum un pictor şi-ar explica un tablou. „Singurul lucru pe care pot să-l spun e ca în paginile acestei cărţi se află sufletul meu. Şi când v-am spus că amintirile noastre sunt cele mai scumpe lucruri din lume şi că ne definesc, eul meu se defineşte prin tot ceea ce simt, ce am petrecut, ce sunt. Cam asta e tot ce pot să vă spun. Restul e la dispoziţia dumneavoastră“, a încheiat, emoţionat actorul. 
 
„Dintre toţi actorii din Ţara Românească, Marin Moraru este omul care a citit cel mai mult. În fiecare pauză, la repetiţii, toţi mergeam să fumăm o ţigară, să jucăm un joc de cărţi, dar el mereu era cu cartea după el. Aşa se şi explică nevoia lui de a mărturisi ce a parcurs în viaţa lui neteatrală, şi anume în viaţa lui de mare pasionat de literatură“, a punctat actorul Mircea Albulescu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările