JK Rowling dezvăluie de ce s-a ascuns în spatele pseudonimului Robert Galbraith

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută autorul debutant Robert Galbraith a fost „demascat“, ieşind astfel la iveală faptul că în spatele romanului „The Cuckoo’s Calling“ se află, de fapt, celebra JK Rowling, săptămâna aceasta, scriitoarea dezvăluie motivele pentru care a decis să publice sub pseudonimul Robert Galbraith.

Autoarea celebrei serii Harry Potter şi-a ales alter ego-ul lui Robert Galbraith prin îmbinarea a două nume dragi ei, Robert F Kennedy – tribut adus eroului ei politic - şi Ella Galbraith – un nume pe care îl iubea în copilărie. 

„În copilărie mi-am dorit foarte mult ca numele meu să fie Ella Galbraith, nu am nici cea mai vagă idee de unde această dorinţă. Numele acesta mă fascina. Chiar m-am gândit serios să mă numesc LA Galbraith pentru seria <<Strikes>>, dar din motive evidente am decis că iniţialele nu sunt o idee bună“, a declarat Rowling.

Cormoran Strike: Caracter ficitv, experienţe adevărate

Autoarea, care a fost „învinuită“ săptămâna trecută pentru scrierea romanului poliţist „The Cuckoo’s Calling“, a confirmat că a terminat seria -  prima dintr-un proiect care îl are ca protagonist pe detectivul Cormoran Strike.

Romanul spune povestea unui veteran de război, Cormoran Strike,  care devine detective particular, iar pentru a-l construi cât mai bine, Rowling a apelat la ajutorul unor prieteni soldaţi. „Ştiu câţiva soldaţi, iar de doi dintre aceştia sunt mai apropiată şi au fost incredibil de generoşi ajutându-mă atunci când mi-am făcut documentarea pentru construirea personajului“, a mai spus Rowlling. Unul dintre soldaţi a ajutat-o să realizeze un CV fals pentru personajul principal. „Unul dintre aceşti prieteni lucrează la Biroul Special de Investigaţii. 

În timp ce Strike însuşi este în întregime fictiv, cariera şi experienţele prin care a trecut se bazează pe întâmplările adevărate din viaţa soldaţilor“

„The Cuckoo's Nest“ a descalificat „Inferno“ şi „Second Honeymoon“

Ca urmare a întrebărilor postate pe site-ul oficial al autorului Robert Galbraith, Rowling a declarat că a reuşit să transmită cu succes latura ei bărbătească şi şi-a dat seama de acest lucru atunci când editorul David Shelley, primul care a citit romanul fără să ştie cine este adevăratul autor, a spus că „eu nu aş fi crezut niciodată că o femeie a scris asta“. Decizia de a alege un pseudonim bărbătesc a fost luată din dorinţa de a „duce persoana care scrie cât mai departe de mine“, a mai spus Rowling

„The Cuckoo’s Calling“ a ţintit locul întâi în topurile „Hardback Fiction Chart“, cu vânzări de 17,662 de exemplare, asta după ce Rowling s-a dovedit a fi autorul. Romanul a lăsat pe locul doi „Inferno“ al lui Dan Brown şi „Second Honeymoon“ de James Patterson, pe locul trei.

the cuckoos calling

Tot pe site-ul lui Galbraith, Rowling a reafirmat spusele conform cărora pseudonimul

„nu a fost un truc de marketing făcut de mine, de editorul sau de agentul meu. Dacă vânzările ar fi contat cel mai mult pentru mine, atunci aş fi publicat de la început sub numele meu şi cu o mare fanfară“.

Robert Galbraith a avut un succes neaşteptat

Titlul romanului este preluat din „A Dirge“, un poem trist scris de Christina Rossetti, care prezintă părerea de rău pentru cineva care a murit tânăr. Rowling a fost dornică să se întoarcă la începutul carierei de scriitoare, să publice fără vâlvă şi aşteptări: „A fost o experienţă fantastică şi mi-aş fi dorit să dureze puţin mai mult“, a mai spus aceasta.

Secretul lui Rowlling a fost dezvăluit de un prieten de-al unui avocat al scriitoarei şi a fost publicat în „Sunday Times“ săptămâna trecută. În acel moment, cartea fusese vândută în 8,500 de exemplare şi primise deja două oferte de la companii de producţie de televiziune. „Situaţia devenise din ce în ce mai complicată“, a recunoscut Rowling, „în mare parte pentru că Robert avea mai mult succes decât ne-am aşteptat, dar noi toţi am sperat că secretul va fi păstrat un pic mai mult. Succesul lui Robert în primele trei luni ca şi scriitor debutant se compară favorbail cu succesul lui JK Rowling din perioada echivalentă“

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite