Ioana Nicolaie, la Gaudeamus: „Scriitorii nu mai vin la Poliţia de la Polirom, că merg la Poliţia adevărată“

Ioana Nicolaie, la Gaudeamus: „Scriitorii nu mai vin la Poliţia de la Polirom, că merg la Poliţia adevărată“

Roxana Cesereanu, Radu Paraschivescu, Lavinia Bălulescu, Robert Şerban, Pavel Susara, Alexandru Potcoavă    FOTO: Oana Maria Filip

In volumul colectiv „Scriitori la poliţie“, coordonat de scriitorul Robert Şerban, au semnat, printre alţii, scriitorii: Ioana Nicolaie, Nora Iuga, Lavinia Bălulescu şi Radu Paraschivescu. Volumul a apărut la editura Polirom.

Scriitoarea Ioana Nicolaie a vorbit prima despre povestea ei, scrisă într-un un alt ton decât cel al volumului:  „Povestea mea a fost gravă, să nu vă luaţi după ea, e un corp străin“. 

De asemenea, ea a vorbit despre propriile experienţe cu poliţia, cea mai recentă chiar în ziua lansării. „I-am trimis un mesaj lui Robert să-i spun că nu mai vin la Poliţia de la Polirom, că merg la Poliţia adevărată.“

Coordonatorul volumului, Robert Şerban a vorbit şi el despre carte, povestind geneza ideii: „E o carte de gaşcă. Am încropit-o pe Facebook, m-am uitat cine e online“.

La lansare a participat şi Lavinia Bălulescu, jurnalistă la Adevărul şi cea mai tânără scriitoare prezentă în volum. Ea vorbit despre povestirea ei, caracterizată de Ioana Nicolaie ca „psihedelică“, dar şi despre cum totul pare să aibă legătură cu poliţia pentru ea. Ea a caracterizat  drept „foarte jucăuşă idea“.

Scriitorul Radu Sergiu Ruba a comentat şmportanţa acestui volum, dar şi voia bună cu care a fost scris declarând:„Bine că este câte un Robert Şerban care să arunce gaz peste un foc care nu se stinge.“

Cu toţii avem amintiri mai mult sau mai putin plăcute despre întâlniri cu oamenii în uniformă, dar cele mai frumoase povesti despre politisti vin, cu siguranţă, de la scriitori. Momente comice sau de-a dreptul tragice, iesiri ingenioase din situatii critice sau autodenunturi involuntare, pe toate le gasiti in Scriitori la politie, o carte care reuneste declaratii pe proprie raspundere ale oamenilor de litere despre ciocnirile lor cu oamenii legii, se arată în prezentarea cărţii.

Târgul de Carte Gaudeamus a fost locul unde s-a lansat cel mai nou volum colectiv al editurii Polirom: „Scriitori la poliţie“ . Coordonat de Robert Şerban, volumul îi reuneşte pe Lavinia Bălulescu, Lavinia Branişte, Ruxandra Cesereanu, Andrei Cărciun, Oxana Silviu Dachin, Peter Demeny, Dorin Ghergut, Ioan Grosan, Florin Iaru, Nora Iuga, Florin Lăzărescu, V. Leac, Ştefan Manasia, Viorel Marineasa, Ioan T. Morar, Bogdan Munteanu, Ioana Nicolae, Veronica D. Niculescu, Radu Paraschivescu, Bogdan O. Popescu, Alexandru Potcoava, Daniela Raţiu, Adrian G. Romila, Radu Sergiu Ruba, Doina Ruşti, Ana Maria Sandu, Simona Sora, Moni Stanila, Pavel Susara, Simona Tache, Marcel Tolcea, Mihail Vakulovski, Radu Vancu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările