„Inferno“, cel mai nou roman al lui Dan Brown, de luni în librării

„Inferno“, cel mai nou roman al lui Dan Brown, de luni în librării

Dan Brown a fost, ca şi protagonistul noului său roman, profesor de simbologie FOTO The Guardian

Iubitorii de carte îşi vor putea cumpăra cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, „Inferno“, care va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Brown a devenit un fenoment internaţional odată cu publicarea romanelor „Codul lui da Vinci“, „Simbolul pierdut“ şi „Îngeri şi Demoni“. Cu volumele sale pline de coduri, simboluri, artă şi istorie a reuşit să captiveze sute de milioane de oameni din toate colţurile lumii, iar, acum, cu „Inferno“, îşi propune să-i poarte pe cititori prin Italia, într-o călătorie inspirată de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale.

Un geniu pasionat de „Infernul“ lui Aligheri

Romanul spune povestea lui Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor - un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii este egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – „Infernul“ lui Dante Aligheri.

 Dan Brown promite un peisaj „împânzit de simboluri“

„Deşi am studiat «Infernul» lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne“, a declarat Brown. Autorul a divulgat foarte puţine despre intriga romanului, spunând doar: „sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios, un peisaj împânzit de coduri, simboluri şi pasaje secrete“.

„Inferno“ este cel de-al patrulea roman din seria „Langdon“, precedat de „Îngeri şi Demoni“, „Codul lui da Vinci“ - care s-a vândut în mai mult de 82 de millioane de exemplare în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi - şi „Simbolul Pierdut“, toate apărute în România, la Editura Rao.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările