„Harry Potter“, romanul „Fluturi“ de Irina Binder şi cărţile de colorat pentru adulţi domină topul vânzărilor de carte în reţeaua CLB pe 2016

„Harry
Potter“, romanul „Fluturi“ de Irina Binder
şi cărţile de colorat pentru adulţi domină topul vânzărilor de carte în reţeaua
CLB pe 2016

Harry Potter rămâne cea mai vândută carte

Compania de Librării Bucureşti (CLB), cel mai vechi lanţ de librării din România, a realizat bilaţul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Datorită faptului că CLB este singurul lanţ de librării care este prezent cu spaţii comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situaţiei consumului de carte pentru întregul Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor, aproximativ jumătate din vânzările de carte sunt realizate de către cele 10 librării situate în sectorul 1. În topul vânzărilor se mai încadrează şi sectoarele 4 (cu 10 librării) şi sectorul 6 (cu 7 librării), cu vânzări totale procentuale de 17%, respectiv 15% din totalul vânzărilor.

În acest moment, CLB numără 46 de spaţii comerciale, dintre care cele mai multe au fost renovate.

În ceea ce priveşte vânzările de carte pe domenii, interesul cititorilor din capitală, conform informaţiilor din reţeaua CLB, s-a îndreptat în 2016 preponderent către titlurile din zona ficţiune (21%), urmată de cărţile pentru copii şi tineret (14%) şi de cărţile practice (6%). Cel de-al treilea volum din seria Fluturi semnat de Irina Binder se situează pe locul I în topul celor mai bine vândute titluri de beletristică ale anului 2016 în reţeaua CLB, iar volumul I al seriei Harry Potter (Harry Potter şi piatra filozofală) al scriitoarei britanice J.K. Rowling ocupă locul I în topul cărţilor pentru copii şi tineret. La capitolul cărţi practice, şi în acest an, cărţile de colorat pentru adulţi s-au situat în topul preferinţelor cititorilor bucureşteni.

Trebuie menţionat faptul că această statistică exclude zona de manuale şi auxiliare şcolare, un segment care reprezintă constant aproximativ un sfert din totalul vânzărilor pe care în reţeaua Companiei de Librării Bucureşti.

Compania de Librării Bucureşti (CLB) este cea mai importantă reţea de librării fondată înainte de 1989: în prezent, numără 46 de librării, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei

În 2016, Compania de Librării Bucureşti a primit din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a României diploma care certifică clasarea celui mai vechi lanţ de librării din România pe Locul I în Topul Naţional al Firmelor, ediţia a XXIII, la categoria „Comerţ”. Şi, tot în 2016, CLB a fost recompensată cu Locul I în topul firmelor din Bucureşti, categoria „Comerţ”, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

„Cu o tradiţie de 67 de ani, dar într-un context mereu în continuă schimbare, Compania de Librării Bucureşti face eforturi, an de an, pentru a-şi păstra statutul de lider de vânzări de carte în capitală, oraşul care generează peste jumătate din încasările naţionale. În spatele acestor rezultate stau eforturile susţinute ale unei echipe hotărâte să ducă tradiţia CLB mai departe”,

a declarat Marieta Seba, directorul Companiei de LIbrării Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările