FOTO Expoziţie: maşinile de scris la care au luat naştere operele lui Hemingway, Orson Welles şi John Lennon

FOTO Expoziţie: maşinile de scris la care au luat naştere operele lui Hemingway, Orson Welles şi John Lennon

Maşina de scris a autorului american Ernest Hemingway FOTO Huffingtonpost.com

În epoca iPhone-urilor şi a iPad-urilor, maşina de scris este un obiect desuet şi de mult ieşit din uz. Curatorii unei expoziţii găzduite de Universitatea de Nord-Est din Statele Unite s-au gândit să le readucă în atenţia publicului pe acelea care au aparţinut unor autori de seamă ai secolului trecut – Ernest Hemingway, John Lennon sau Orson Welles.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Galeria de artă 360 a Universităţii de Nord-Est din Boston (Massachusetts), deschisă în perioada 22 august – 25 septembrie, expune 14 maşini de scris colecţionate de preotul american Steve Soboroff. „Gândul că asemenea genii şi-au redactat capodoperele la aceste maşini de scris îmi dă fiori“, a spus colecţionarul. 
 
Maşinile de scris au aparţinut lui Ernest Hemingway, John Lennon, Joe Di Maggio, Orson Welles, Ray Bradbury, Andy Rooney, John Updike şi alţii. 
 
 
   Orson Welles şi-a redactat romanele la maşina de scris de mai sus, modelul Underwood 4-Bank FOTO Huffingtonpost.com

   Artistul John Lennon avea o maşină de scris portabilă, marca Imperial, model T FOTO Huffingtonpost.com


   Marca Smith Corona Sterling, datând din 1934, Joe Di Maggio folosea această maşină de scris în casa în care locuia alături de soţia sa, Marilyn Monroe FOTO Huffingtonpost.com
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările