Filosoful Mihai Şora, la peste 100 de ani, participant la proteste EXCLUSIV

Filosoful Mihai Şora, la peste 100 de ani, participant la proteste EXCLUSIV

Mihai Şora, miercuri în Piaţa Victoriei              FOTO: Cleopatra David

Filosoful Mihai Şora, care a împlinit 100 de ani anul trecut pe 7 noiembrie, s-a aflat miercuri seară în mijlocul protestatarilor din Piaţa Victoriei, pentru a susţine abrogarea ordonanţelor de urgenţă şi demisia guvernului Grindeanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Şora a avut şi mai multe postări pe pagina sa de Facebook pe această temă. Cea mai recentă, de joi de la prânz, spune, cu umor şi ironie, „Bietul domn Soros: încă nu a aflat că sunt tatăl lui. “.

Cu puţin înainte, în cursul dimineţii, filosoful a postat:

„Ce spun oamenii cinstiţi:
„Alt răspuns: între bare!“
şi
„Dragnea, măreşti pensiile din Nobel.“
(aseară, în Piaţa Victoriei)“.

„Ce nu înţeleg unii oameni – din trândăvie mentală, ignoranţă sau rătăcire ideologică – este că, în anul de graţie 2017, nu mai poţi deturna un protest paşnic: se vede!
Diversiunea ca m o d u s o p e r a n d i al PMR•PCR•FSN•PSD – cunoaştem deja. Nu mai ţine: vă vedem!“, scrisese filosoful întors de la proteste, tot în această dimineaţă.

Miercuri, MIhai Şora a scris pe Facebook un text mai lung pe această temă, care puncta sinonimia dintre acţiunile actualilor guvernanţi şi luarea puterii de către bolşevici între 1945 şi 1947:

„Nu în 1990 ne întoarcem, ci în 1947.

Ceea ce au făcut guvernanţii în această noapte pot face oricând, în orice moment, cu orice lege, nu doar în Justiţie. Dacă acum pui lacăt pe independenţa Justiţiei, mâine poţi interzice circulaţia persoanelor, poţi suprima internetul, presa liberă; poţi închide graniţele, poţi trimite oamenii în lagăre, la munca silnică ori îi poţi, pur şi simplu, extermina.
Iar toate acestea în numele v o t u l u i d e m o c r a t i c care te-a adus la Putere, în numele „democraţiei“, al poporului… În numele „democraţiei populare“.

Mecanismul de atac la statul de drept este predictibil şi îşi dovedeşte, iată, ciclicitatea implacabilă.
A fost noaptea minţii guvernanţilor.
Este prea mult şi prea periculos pentru a-i lăsa să-şi facă în continuare de cap!“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările