Efectele crizei coronavirus. Anularea Salonului de Carte Bookfest Timişoara 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonul de Carte Bookfest de la Timişoara era programat între 12 şi 15 martie
Salonul de Carte Bookfest de la Timişoara era programat între 12 şi 15 martie

Consiliul Director al Asociaţiei Editorilor din România a analizat situaţia creată de anunţul autorităţilor, de pe 8 martie, privind interzicerea adunărilor publice de mai mult de 1000 de persoane, în întreaga ţară, şi a decis anularea celei de-a noua ediţii a Salonului de Carte Bookfest Timişoara, programată în perioada 12 – 15 martie.

"Regretăm că nu putem fi alături de publicul şi autorii împreună cu care organizăm Salonul de Carte Bookfest Timişoara, dar prioritatea în acest moment o reprezintă siguranţa persoanelor. Sperăm ca situaţia să revină la normal cât mai curând şi ca ediţiile următoare ale Salonului de Carte Bookfest să se desfăşoare fără niciun impediment", spune Mihai Mitrică, director executiv AER.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că au fost interzise până la sfârşitul lunii adunările mai mari de o mie de persoane pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Adunările publice sau private cu mai puţin de o mie de oameni vor fi analizate de la caz la caz, în funcţie de o listă de criterii.

Grupul ştiinţific care gestionează combaterea epidemiei de coronavirus a decis ”interzicerea oricărei acitivtăţi care presupune participarea a 1.000 de persoane, iar sub o mie, va fi nevoie de aprobare pentru fiecare caz în parte, cu avizul prealabil al DSP. Măsurile se pot prelungi şi după 31 martie, în funcţie de evoluţia la nivel european şi mondial. Atât evenimente publice, cât şi cele private. Este o măsură preventivă, dar necesară”, potrivit lui Raed Arafat.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite