"Duelul viorilor" intră în runda a doua

"Duelul Viorilor" continu[ cu mai multe concerte în ţară, la mijlocul lunii decembrie

După o primă rundă de succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”Delul Viorilor”, Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi pianistul Horia Mihail încep o a doua rundă, care îi va duce în mai multe oraşe din ţară, în perioada 10-19 decembrie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, cei trei vor poposi la: Bucureşti, Târgu Mureş, Câmpia Turzii, Roman, Bârlad, Braşov şi Piteşti.
 
„Noutatea acestei a patra ediţii constă în faptul că am inclus în "duelul” nostru şi două concerte cu orchestra. Pe primul l-am susţinut alături de Filarmonica din Timişoara, cel de-al doilea urmând să deschidă cea de-a doua parte a duelului nostru artistic, la Sala Radio, în data de 10 decembrie. Pentru mine, acest turneu naţional de foarte mare succes, reprezintă bucuria de a face muzică, recunosc este pasiunea mea de-o viaţă, alături de doi prieteni şi artişti valoroşi ai României: Liviu Prunaru si Horia Mihail. In acest an, prezentăm pentru prima dată în România, versiunea pentru 2 viori şi pian a Anotimpurilor de Astor Piazzolla şi mă bucur nespus să fac parte din acest proiect de succes”, a spus Gabriel Croitoru.
 
De altfel, reacţiile publicului demonstrează că acesta a apreciat sunetul ambelor viori - Stradivarius ”Pachoud”, pe care cântă Liviu Prunaru, dar şi Guarneri del Gesu, pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional George Enescu, în patrimoniul căruia se află), dar a admirat mai ales măiestria violoniştilor:
 
 
Pianistul Horia Mihail este de asemenea nerăbdător să înceapă a doua rundă, mai ales că de data aceasta, un recital va avea loc şi la Braşov, în oraşul său natal, pe 18 decembrie:
 
„Primele concerte din această ediţie a Duelului Viorilor s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii, programul ales fiind un adevărat regal pentru publicul care ne-a ascultat. Sunt convins că şi cea de a doua parte a turneului ce va începe în curând la Sala Radio şi apoi ne va purta câteva mii de kilometri în alte şase oraşe din ţară, va decurge în aceeaşi stare de armonie, atât pe scenă cât şi în afara ei”.
 
Turneul va continua în luna decembrie, cu un program din care fac parte lucrări celebre şi dificile: Serghei Rachmaninov – Vocaliză op. 34 nr. 14, transcripţie pentru vioară şi pian, Niccolò  Paganini – Variaţiuni pe coarda Sol din opera Moise de Rossini , Ernest Bloch – Nigun, Niccolò Paganini – I Palpiti op. 13, introducere şi variaţiuni pe tema Di tanti palpiti din opera Tancredi de Rossini, Franz Schubert / Jascha Heifetz - Ave Maria, Camille Saint-Saëns – Havaneza op 83, Frédéric Chopin – August Wilhelmj - Nocturna op. 27 nr. 2, Henryk Wieniawski - Poloneza nr. 1 în re major si Astor Piazzolla / Mariano Castro - Anotimpurile la Buenos Aires, J. S. Bach – Concertul în re minor pentru două viori şi orchestră BWV 1043
 
Cei trei muzicieni vor mai putea fi ascultaţi în recitaluri şi concerte în luna decembrie în mai multe oraşe din Transilvania şi Moldova, dar şi la Bucureşti.
 
Concert cu orchestra: Bucureşti, Sala Radio, 10 decembrie, ora 19. Acompaniază Orchestra de Cameră Radio – dirijor Tiberiu Oprea.
 
Recitaluri: Bucureşti, Sala Radio, 11 decembrie, ora 19; Târgu Mureş, Aula UMF, 12 decembrie, ora 19.00; Câmpia Turzii, Palatul Cultural Ionel Floaşiu, 13 decembrie, ora 19; Roman, Casa de cultură, 14 decembrie, ora 19; Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu, 15 decembrie, ora 19; Braşov, Cercul Militar, 18 decembrie, ora 19, Piteşti, Sala Filarmonicii, 19 decembrie, ora 19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările