Despre „Literatura la zi“, cu Florin Chirculescu şi Vasile Ernu, în ultima zi a iernii

Despre „Literatura la zi“, cu Florin
Chirculescu şi Vasile Ernu, în ultima zi a iernii

Scriitorul-medic Florin Chirculescu, autor al romanului „Greva păcătoşilor“

Pe 28 februarie, între orele 19.00 şi 21.00, va avea loc primul eveniment din seria „Literatura la zi“, avându-l ca invitat pe scriitorul-medic Florin Chirculescu. Avându-l drept moderator pe Vasile Ernu, întâlnirea va avea loc în primitorul interior al clubului Londophone (str. Zalomit, nr. 2, în zona parcului Cişmigiu).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Literatura la zi“ este un eveniment care va avea loc lunar la Londophone şi va fi moderat de Vasile Ernu. „În fiecare lună vom invita un scriitor important cu care vom discuta şi povesti de toate“, comunică Editura Nemira, organizatoarea seriei de evenimente. Primul invitat este scriitorul-medic Florin Chirculescu, recent autor al romanului de succes (peste o mie de pagini!) „Greva păcătoşilor“, apărut, ca şi celelalte cărţi importante ale autorului (publicate până acum sub pseudonimul Sebastian A. Corn), la editura Nemira.

Totodată, romanul „Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu“, de Florin Chirculescu, este nominalizat la categoria „Literatură“ în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, care va avea loc luni, 19 martie, pe scena Teatrului Odeon.

Dar cine este Florin Chirculescu, alias Sebastian A. Corn, autor al romanului „Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu“, primul pe care-l semnează cu numele său real?

Florin Chirculescu (de profesie medic chirurg) s-a născut la Bucureşti pe 26 martie 1960. A debutat cu proză scurtă în anul 1993, în revista sf „Jurnalul SF“. A câştigat Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995, după care Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul „Să mă tai cu tăişul bisturiului tău, scrise Josephine“, tipărit la aceeaşi editură. De-a lungul anilor, au urmat alte distincţii. A colaborat cu reviste de specialitate, unde a publicat nuvele şi povestiri, şi a fost redactor-şef al revistei „Nautilus“. Sub pseudonimul Sebastian A. Corn a semnat volumele: „2484 Quirinal Ave“ (Nemira, 1996), „Să mă tai cu tăişul bisturiului tău, scrise Josephine“ (Nemira, 1998), „Cel mai înalt turn din Babylon“ (Nemira, 2002), „Imperiul Marelui Graal“ (Nemira, 2006), câştigător al Premiului Vladimir Colin în 2006, „Vindecătorul“ (Cartea Românească, 2008), „Skipper de interzonă“ (Millenium, 2012), „Ne vom întoarce în Muribecca“ (Nemira, 2014), „Iovik“ (Millenium, 2014), „Eucronoza şi alte nuvele“ (Millenium, 2017). „Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu“ este prima operă de ficţiune pe care o semnează cu numele său real.

Un interviu amplu cu Florin Chirculescu, despre „subteranele“ romanului „Greva păcătoşilor“, va fi publicat în „Weekend Adevărul“ de săptămâna viitoare, vineri 9 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările