Despre bani, artişti şi artă, la Intersecţiile de miercuri, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus

Despre bani, artişti şi artă, la Intersecţiile de miercuri, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus

Accident în Piaţa Amzei de roman Tolici

Pe 22 noiembrie, de la ora 18.00, Intersecţiile de miercuri se mută temporar în Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură, de la Romexpo. Este o ediţie dedicată condiţiei artistului, în România zilelor noastre, şi îi are invitaţi pe scriitoarea Elena Vlădăreanu, regizoarea Ioana Păun şi pictorul Roman Tolici.

Discuţia va porni de la cea mai recentă carte de poezie a Elenei Vlădăreanu (foto), “Bani. Muncă. Timp liber”, “un volum-manifest care dă o voce, în mod radical, frustrării, furiei şi fricilor unor artişti care nu mai au timp să se ocupe de arta lor, fiind confiscaţi de ştiinţa supravieţuirii”, după cum spune Svetlana Cârstean, iniţiatorul şi coordonatorul Intersecţiilor de miercuri.

Cei trei invitaţi vor vorbi despre imaginea romantică a artistului, dar şi despre fonduri, proiecte, rezidenţe, burse, premii, vânzări, despre bani şi legătura lor cu arta şi cu supravieţuirea.

Ce sunt Intersecţiile de miercuri? Intersecţiile de miercuri sunt un proiect iniţiat şi coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susţinut de BRD Societe Générale, care se desfăşoară în fiecare săptămână la Rezidenţa BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie-septembrie 2015, în cadrul proiectului Bucureşti Capitală Europeană a Culturii 2021.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările