Desant românesc la Frankfurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

31 de edituri româneşti vor participa la Târgul de Carte de la Frankfurt, desfăşurat între 15 şi 19 octombrie. Ministerul Culturii pune la dispoziţia editurilor 150 de metri pătraţi spaţiu de desfăşurare în cadrul târgului. Iar editurile scot la rampă autori importanţi ai literaturii române.  

Polirom, Adevărul Holding, Cartea Românească, Corint, Curtea Veche, Niculescu, Paralela 45, Grupul editorial Humanitas, Minerva, Nemira, Igloo Media, Vivaldi Publishing House, Editura Universităţii Bucureşti sunt doar câteva dintre cele 31 de edituri care vor reprezenta România la Frankfurt.

Adevărul Holding expune colecţii de lux

Ofertele editurilor sunt extrem de atrăgătoare, încurajate fiind pe de o parte, de numărul traducerilor autorilor români care a crescut, pe de altă parte, de interesul editurilor străine pentru cartea românească.

Editura Adevărul Holding va fi prezentă la ediţia 2008 a Târgului de Carte de la Frankfurt cu operele complete, publicate în ediţie de lux, a trei autori români: Vintilă Corbul, Theodor Constantin şi Vlad Muşatescu.

Dacă Vintilă Corbul, care a trăit mai mulţi ani la Paris, este deja cunoscut publicului european, fiind tradus în limbile franceză, poloneză, greacă, arabă ş.a., cărţile lui Theodor Constantin şi cele ale lui Vlad Muşatescu sunt prezente pentru prima oară la un târg internaţional de carte.

Toţi cei trei autori merită însă atenţia editurilor din alte ţări. Reprezentanţii Editurii Adevărul Holding spun că este pentru prima oară când sunt publicate operele complete ale acestor autori şi lansate toate în acelaşi timp.

 În colecţia Vintilă Corbul au fost aduse în atenţie nouă opere care nu au mai fost publicate până în prezent, precum „Sunt regele Franţei! Regele Soare!”, care egalează ca valoare „Căderea Constantinopolelui”.

Humanitas, "Vânează" titluri străine

Grupul Humanitas este reprezentat la Târgul de Carte de la Frankfurt de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction, Radu Paraschivescu, scriitor şi senior editor la Editura Humanitas şi managerii de copyright ai celor două edituri.

„Pe lângă contractele de achiziţie de titluri străine pe care le vom negocia în urma celor peste 150 de întâlniri cu agenţi literari şi reprezentanţi ai editurilor străine, avem convingerea că prezenţa scriitorului Radu Paraschivescu, unul dintre cel mai bine vânduţi autori români ai Editurii Humanitas, va stârni interesul partenerilor străini”, ne-a declarat Denisa Comănescu.

„Opere” ale autorilor de marcă, la Polirom

Editura Polirom va lansa pe 17 octombrie, la Frankfurt, seria „Opere”, care reuneşte autori de marcă, iar textele Gabrielei Adameşteanu sunt primele la care face trimitere seria. 

Cinci volume din seria de autor dedicată lui Norman Manea de către Polirom vor fi prezentate la standul României pe 18 octombrie, în prezenţa scriitorului.

101 ţări, 7.000 de edituri, 40.000 de titluri

lPentru expunerea cărţilor româneşti, Ministerul Culturii a achiziţionat un stand cu 50 de metri pătraţi mai mare decât cel de anul trecut.

Anul acesta, aproximativ 7.000 de edituri din 101 ţări vor prezenta circa 400.000 de titluri, la cea de-a şaizecea ediţie postbelică a celui mai mare târg de carte şi produse media din lume.

Târgul de la Frankfurt este cel mai important centru comercial în materie de drepturi de autori şi licenţe, dar şi CD-uri, DVD-uri, audiobook-uri.

Conform tradiţiei, prin care organizatorii evenimentului numesc o ţară drept „invitatul de onoare” al evenimentului, cu scopul de a prezenta publicului piaţa de carte şi cultura respectivă, anul acesta invitata ediţiei a fost desemnată Turcia.

Info

Târgul de Carte de la Frankfurt - 2008
Când: 15 - 19 oct. 2008
Participanţi: 7.000 de edituri din 101 ţări
Invitat de onoare: Turcia

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite