De pe 1 septembrie, „Testamentul lui Abraham“ de Igor Bergler este disponibil în precomandă

De pe 1 septembrie, „Testamentul lui Abraham“ de Igor Bergler este disponibil în precomandă

După succesul uriaş al „Bibliei pierdute“, cea mai vândută carte românească din ultimii  douăzeci de ani, Igor Bergler revine cu un nou roman: „Testamentul lui Abraham“.

Cea mai aşteptată carte a anului, "Testamentul lui Abraham", e şi mai surprinzătoare decât prima. Conspiraţiile sunt şi mai teribile, misterele şi mai adânci, ritmul şi mai ameţitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referinţele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – şi inteligenţa diabolică a construcţiei fac din lectura ei o experienţă absolut unică. 

Din 1 septembrie, cititorii pot plasa precomanda online, pe litera.ro şi pe site-urile distribuitorilor de carte, şi vor primi cartea cu autograful autorului împreună vouchere cadou de la parteneri premium.
Din 1 octombrie, romanul va fi disponibil în format hardcover cu supracopertă în librăriile din toată ţara. 

„Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja.“

Un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena. Un atentat la viaţa preşedintelui Statelor Unite. O bibliotecă dispărută de 2 000 de ani. O organizaţie secretă. Şi încă una. O lungă istorie de papi mincinoşi. Criminali de război. Un oraş legendar. Agenţi cu identităţi multiple. O bestie numită „El Diablo“. Şi toate numele sale. Doar simpla ei apariţie te face să încărunţeşti pe loc. Un asasin plătit care îl ştie pe dinafară pe Borges. Zece manuscrise dispărute ce reapar brusc. Şi codurile complicate ascunse în ele. Un uriaş şi un pitic. Şi un festin roman. Un basilisc şi un şarpe cu pene. O femeie fatală. Un poliţist care nu poate uita niciodată nimic. Un psihiatru care crede că 240 de călugări franciscani îi locuiesc creierul. Un om cu părul portocaliu. O poveste cu sclavi. Şi cu preşedintele lor. Oameni obişnuiţi prinşi în întâmplări neobişnuite. Un trecut care devine pentru câteva clipe prezent, doar pentru a dispărea din nou pentru totdeauna. Cervantes şi Eco şi Borges. Şi peste toate astea, cărţile. Toate cărţile. Un roman care vă va bântui multă vreme după ce l-aţi citit.

Jean Harris, Pavel Şuşară şi Hannibal B. Johnson au citit primii cartea şi ne-o recomandă:

„Roman poliţist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu Biblia pierdută, Igor Bergler dovedeşte că e un scriitor extraordinar. Şi nu numai pentru literatura română“, spune Jean Harris.

„Testamentul lui Abraham este dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele naraţiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco şi de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începători, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Naraţiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanităţii. Parodia şi satira, aluzia subversivă şi interogaţia gravă, ţesătura epică, de o acurateţe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare şi fascinante în acelaşi timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insaţiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până şi ritmul respiraţiei prin fraza alertă, cinematografică.

Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruieşte, fecundează şi reconstruieşte întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică şi irepetabilă.  De vreo 700 de pagini: Testamentul lui Abraham, apreciază  Pavel Şuşară.

„Nu mi-am imaginat vreodată că un autor străin ar putea avea o cunoaştere atât de în profunzime a celui mai important preşedinte american din toate timpurile, Abraham Lincoln. Nivelul de documentare pentru această carte i-ar face cinste oricărui profesor de la o mare universitate americană. Iar felul în care această informaţie e integrată în poveste e de-a dreptul uimitor“, susţine Hannibal B. Johnson, istoric, autor al cărţii Black Wall Street.
 

citeste totul despre: