Articol publicitar

Cum faci achiziţii de cărţi într-un mod inteligent

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
f

Cu mult timp în urmă, o bibliotecă plină cu cărţi era un obiectiv care trebuia îndeplinit. Era minunat să ai în casă câteva rafturi cu volume, ca să nu mai vorbim de o bibliotecă întreagă.

Să faci achiziţii de cărţi rare şi preţioase ca să-ţi confirmi statutul de bibliofil era o adevărată modă în secolul trecut. Şi, dacă făceai parte din anumite cercuri de intelectuali, era o necesitate.

În plus, era singurul mod de a te educa, de a-ţi dezvolta vocabularul. Şi de a deschide un dialog cu sens care, cu puţin noroc, se transforma într-o prietenie de lungă durată. Sau într-un parteneriat pe viaţă.

În acele timpuri, pe lângă scopul instructiv-educativ şi confirmarea statutului de intelectual, cărţile mai aveau un dar. Reprezentau, poate, singurul mijloc de evadare din realitate. Era incredibil să păşeşti atât de uşor în lumea poveştilor, să faci cunoştinţă cu personaje fabuloase. Sau cu iubiri interzise. Ori să fii martorul luptelor pe viaţă şi pe moarte.

Aşa că, oamenii de atunci au strâns multe titluri. Au făcut achiziţii de cărţi dintre cele mai diverse. Cărţi de poveşti, manuale, cărţi tehnice, diferite titluri rare. Fiecare carte reprezentând un bilet dus-întors către destinaţii dintre cele mai exotice. Şi educative, deopotrivă.

Ce înseamnă să faci achiziţii de cărţi încontinuu?

În ziua de astăzi, evadarea din realitate se face mult mai rapid cu ajutorul telefoanelor mobile, al televizoarelor cu diagonala mare, sau al VR-ului. Dată fiind evoluţia tehnologiei, probabil mulţi s-au gândit că bătălia dintre cărţi şi device-uri electronice s-a soldat cu un câştigător - device-urile electronice.

Însă cărţile nu au pierdut lupta. Ba, dimpotrivă. Oamenii iubesc cărţile şi tot ce ţine de ele.

Iar iubitorii de lecturi nu s-au lăsat mai prejos în ceea ce priveşte cumpăratul cărţilor, luând exemplu de la bunici şi străbunici. Şi, pe lângă moştenirile cu iz de anticariat şi parfumul cărţilor de odinioară, în fiecare lună se strecoară titluri noi. Pe noptiera de lângă pat, pe birou, în raftul acela ascuns după fotoliu sau chiar pe măsuţa din balcon.

Pentru un pasionat de lectură, o casă plină de cărţi este un vis împlinit. Dar există şi momente când aceştia au nevoie de ajutor în ceea ce priveşte ritmul în care acumulează titluri de citit. De ce? Pentru că achiziţia de cărţi este mult mai rapidă în comparaţie cu cititul acestora. Iar titlurile se strâng şi se tot strâng. Timpul trece, iar spaţiul de depozitare se micşorează din ce în ce mai mult. Asta înseamnă să faci achiziţii de cărţi încontinuu.

Oare nu există şi un mod mai inteligent de a face achiziţii de cărţi? Desigur că există. Doar că iubitorii de lecturi trebuie să înceapă cu o evaluare a ceea ce au în locuinţă în materie de cărţi.

Pasionaţii de lectură au nevoie de ajutor

După o evaluare atentă a titlurilor pe care le-au strâns (sau le-au moştenit) de-a lungul timpului, pasionaţii de lectură ajung la mai multe concluzii:

  • multe dintre cărţile achiziţionate nu le aduc niciun beneficiu;
  • mai multe cărţi au fost cumpărate impulsiv;
  • unele titluri sunt din domenii de interes mult prea îndepărtate.

În plus, cărţi clasice precum Demonii, scris de Feodor Dostoievski sau Război şi pace, scris de Lev Tolstoi, se găsesc în dublu exemplar. Pasionaţii de lectură mai au şi alte exemple asemănătoare. Aşa că, pentru cei care se află într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, anticariatul care cumpără cărţi din Sibiu le vine în ajutor.

În acest caz, pasionaţii de lectură care-şi doresc ca volumele lor să aibă parte de preţuirea cuvenită, pot apela cu încredere la Cumparcarti.ro. Aceştia achiziţionează cărţi din orice domeniu, de la beletristică, filosofie, antropologie şi istorie la psihologie şi self-help. Echipa de la anticariatul care cumpără cărţi din Sibiu se va deplasa la domiciliu şi va efectua pe loc evaluarea titlurilor din biblioteca ta.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite