Creangă, călător prin lume. Expoziţia de ilustraţii ale poveştilor scriitorului, vernisată în Spania

Creangă, călător prin lume. Expoziţia de ilustraţii ale poveştilor scriitorului, vernisată în Spania

Poveştile lui Creangă au fost ilustrate în 50 de lucrări ale unei expoziţii, care va fi vernisată în Spania

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, cu sprijinul Universităţii din Alicante, prezintă în Spania expoziţia de ilustraţii ale poveştilor şi povestirilor lui Ion Creangă, realizate de Ary Murnu.V ernisajul expoziţiei „Creangă şi personajele sale”, găzduită în Sala Polivalentă din cadrul Muzeului Universităţii din Alicante, va avea loc marţi, 21 februarie, la ora 17.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia „Creangă şi personajele sale” este organizată în cadrul proiectului „Creangă, călător prin lume”, ce marchează împlinirea a 180 de ani de la naşterea scriitorului Ion Creangă şi continuă programul „Anul aniversar Ion Creangă”. Expoziţia a mai fost itinerată la începutul anului 2017 la Veneţia cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, marcând astfel Ziua Culturii Naţionale.

Poveştile şi povestirile la care trimit cele peste 50 de ilustraţii de Ary Murnu şi prezentate în cadrul expoziţiei sunt: „Fata babei şi fata moşneagului”, „Povestea lui Harap-Alb”, „Dănilă Prepeleac”, „Soacra cu trei nurori”, „Povestea unui om leneş,” „Punguţa cu doi bani” şi „Prostia omenească”.

Proiectul va include, pe lângă expoziţie, şi o serie de activităţi conexe ce se vor derula în acelaşi spaţiu. Astfel, se vor defăşura ateliere şi vizite şcolare la care vor participa elevi vorbitori de limbile spaniolă şi catalană, precum şi elevi din cadrul „Şcolii de română pentru a doua generaţie a Migraţiei” şi lecturi ale poveştilor lui Ion Creangă, traduse în limbile spaniolă şi catalană la Editura Muzeelor Literare.

Expoziţia de la Alicante va putea fi vizitată în perioada 21 februarie – 25 martie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările