Concurs pentru participarea la şcoala de vară „Gheorghe Crăciun“: se caută tineri prozatori

Concurs pentru participarea la şcoala de vară „Gheorghe Crăciun“: se caută tineri prozatori

FOTO Pexels

Editura Paralela 45, în parteneriat cu Memorialul Ipoteşti, anunţă că susţin noua generaţie de prozatori, oferindu-le ocazia de a participa, în perioada 11-17 iulie 2019, la prima ediţie a  Şcolii de vară „Gheorghe Crăciun”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul acestei şcoli, scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea şi Cosmin Perţa vor coordona o serie de ateliere intensive de scriere creatoare. Scopul atelierelor, spun organizatorii, este de a le oferi participanţilor un set de instrumente teoretice şi de a le dezvolta abilităţile practice şi gândirea structurală a scrierii unui text de proză scurtă.

Participanţii urmează a fi selectaţi în urma unui concurs de „flash fiction“ (proză scurtă care nu trebuie să depăşească 2.500 de semne cu spaţii).

La concurs poate participa oricine întruneşte următoarele condiţii:

-    are cetăţenie română şi vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani;
-    trimite un text pentru jurizare la adresa scoaladevara@edituraparalela45.ro, până la data de 1 iunie 2019;
-    textul supus jurizării este unul original, nepublicat în volum, antologii sau în mediul online.

Un juriu format din scriitori şi jurnalişti va selecta 15-20 de participanţi care urmează a fi anunţaţi prin e-mail până la data de 15 iunie 2019. Pentru cei selectaţi, cursurile şcolii de vară, transportul, cazarea şi masa pe perioada acesteia vor fi asigurate de către organizatori.

Textele care vor decide participanţii vor fi publicate în revista online parteneră www.litero-mania.com. În urma atelierelor, toţi participanţii vor contribui cu câte o proză inedită la o antologie ce urmează a fi lansată la târgul de carte Gaudeamus 2019.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: