Chuck Palahniuk: „Continuarea romanului Fight Club va fi la fel de tulburătoare“

Chuck Palahniuk: „Continuarea romanului Fight Club va fi la fel de tulburătoare“

Filmul „Fight Club“ a fost regizat de David Fincher şi a fost desemnat unul dintre cele mai bune filme ale anilor '90

Publicat în 1996 şi devenit un clasic al literaturii underground, „Fight Club“ este unanim considerat în momentul de faţă drept unul dintre cele mai originale şi provocatoare romane scrise în ultimul deceniu al secolului XX.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zilele trecute, scriitorul american Chuck Palahniuk le-a făcut o surpriză fanilor confirmând faptul că lucrează la o continuare a bestseller-ului „Fight Club“, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în 2015. 

O continuare la fel de tulburătoare

„Este adevărat. Chelsea Chan m-a prezentat unor artişti şi creatori de la Marvel, DC şi Dark Horse, iar aceştia mă ghidează în acest proces. Este foarte probabil să fie vorba despre o serie de cărţi în care acţiunea se va petrece zece ani mai târziu după aşa-zisa dispariţie a lui Tyler Durden.  În continuare, Tyler Durden este cel care spune povestea, pândind din interiorul lui Jack şi pregătindu-şi revenirea. Jack nu îşi dă seama de ce se întâmplă în jurul lui, iar Marla este plictisită“, a spus Chuck Palahniuk. 

Scriitorul şi-a asigurat cititorii că nu se va dezice de la scrierile întunecate, adăugând că romanul va apărea cel mai probabil peste doi ani. „Romanul va fi, bineînţeles, întunecat şi tulburător. Având în vedere obligaţiile contractuale nu poate ieşi la lumină pentru o vreme, dar din moment ce continuarea lui <<Fight Club>> va apărea într-o formă grafică, editorul meu s-ar putea să-mi permită să-l public mai devreme de 2015“
 
Supranumit „portdrapelul generaţiei nihiliste“, scriitorul american Chuck Palahniuk este cunoscut publicului în primul rând pentru controversatul roman „Fight Club“, câştigător a numeroase distincţii şi ecranizat în 1999, avându-i pe Brad Pitt, Edward Norton şi Helen Bonham Carter în rolurile principale.
 
Primele sale două cărţi, „Insomnie: dacă ai trăi aici, ai fi deja acasă“ şi „Monştri invizibili“, trimise unor editori din New York, au fost refuzate. La fel s-a întâmplat şi cu romanul „Fight Club“, respins iniţial pentru că a fost considerat „prea întunecat şi prea riscant“. În loc să-i mai estompeze tonul, Palahniuk îl va duce la extrem.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările