Cele mai frumoase cărţi de Crăciun pentru copii

Cele mai frumoase cărţi de Crăciun pentru copii

Copiii sunt fericiţi să găsească sub brad cărţi cu cele mai îndrăgite personaje

Unele dintre cele mai frumoase cărţi de copii au fost publicate sau reeditate în preajma sărbătorilor de iarnă. Printre acestea se numără "Darul lui Moş Crăciun", "Poveşti de seară pentru fete rebele", "Fetiţa care a salvat Crăciunul".

T.O. Bobe a scris volumul "Darul lui Moş Crăciun", apărut la Editura Humanitas. Autorul spune că Mos Crăciun  "primeşte şi pe cele care nu au fost scrise niciodată. Pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit să le scrie. În căsuţa din Laponia, de Crăciun, orice gând sau vis al tău ajunge şi este la fel cântărit şi împlinit ca şi dorinţele pe care le aduc către Moşul scrisorile".

Cinci cărţi pentru copii de la Litera mică, cadouri de sărbători 

Marea carte a Crăciunului. Această carte cuprinde spiritul Crăciunului - un prilej de bucurie pentru întreaga familie! Povestea lui Moş Crăciun şi un interviu exclusiv şi inedit cu acesta, cântece şi colinde de sărbători, reţete specifice, jocuri şi poveşti cu elfi, sfaturi practice şi noi idei pentru decoraţiuni spectaculoase - găsiţi toate acestea în cea mai cuprinzătoare enciclopedie a Crăciunului, o carte numai bună de pus sub brad! 

 În căutarea lui Moş Crăciun. Nerăbdător să-l cunoască pe Moş Crăciun, un omuleţ de zăpadă se hotărăşte să părăsească grădina în care trăia şi să plece în căutarea lui. Dar drumul e lung şi presărat cu tot felul de întâlniri cu animalele din pădure, care îi îndrumă paşii, dar îi cer mereu câte ceva în schimb. Ce îi va mai rămâne oare micuţului om de zăpadă să-i ofere în dar lui Moş Crăciun?

Poveşti de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli, Francesca Cavallo. A fost odată… o prinţesă? Ei bine, nu! A fost odată o fetiţă care voia să ajungă pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai bună tenismenă din lume, dar şi o alta matematician şi filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea. Regine, inventatoare, pictoriţe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverenţă şi de generozitate pentru toţi aceia care vor să-şi împlinească visurile.

 „Fie ca aceste curajoase pioniere să te inspire! Fie ca portretele lor să insufle fiicelor noastre credinţa neclintită că frumuseţea se manifestă în toate formele şi culorile şi la toate vârstele! Fie ca toţi cititorii noştri să ştie că reuşita supremă este să duci o viaţă plină de pasiune, de curiozitate şi generozitate! Fie ca noi toţi să ne amintim în fiecare zi că avem dreptul să fim fericiţi şi să explorăm lumea din jurul nostru fără oprelişti!“ Elena Favilli şi Francesca Cavallo

Marea carte de poveşti ilustrată de Tony Wolf. A fost o dată o fetiţă tare isteaţă, un motan şiret, un corb plin de sine, un pitic vrăjitor pus pe şotii... Această carte minunat ilustrată de Tony Wolf îi va încânta pe cei mari şi pe cei mici deopotrivă şi îi va purta în lumea poveştilor cu animale şi cu întâmplări fermecate din adâncul pădurii.

Prima mea enciclopedie cu lucruri foarte importante. Informaţiile diverse, bogat ilustrate şi extrem de interesante din această primă enciclopedie ilustrată sunt un izvor de cunoaştere potrivit pentru copiii car e se pregătesc să păşească pragul şcolii. Cele patru secţiuni ale cărţii cuprind lucruri dintre cele mai importante despre: Planeta Pământ, Animale, Popoare, Corpul uman.

Nemi pentru Copii

Fetiţa care a salvat Crăciunul, de Matt Haig - continuarea bestsellerului Un băiat numit Crăciun, o carte plină de magie, optimism, umor, elfi şi reni puşi pe ceartă, dar şi o fetiţă care va face orice pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun.
Spărgătorul de nuci - Inspirându-se din reprezentaţia pusă în scenă de George Balanchine în 1954 pentru New York City, ilustratoarea Valeria Docampo surprinde magia şi farmecul acestei clasice poveşti de iarnă.  

Dragonul de gheaţă de George R.R. Martin  - O poveste încântătoare despre prietenie, curaj şi sacrificiu, atât pentru tinerii cititori, cât şi pentru adulţi, de la faimosul autor al seriei Urzeala Tronurilor, cu ilustraţii magistrale de Luis Royo.

Sofia şi pisica ei, de Dick King Smith, unul dintre cei mai îndrăgiţi autori de cărţi pentru copii din lume.

Spaţiul. Supereroi ai ştiinţei, de Tracey Turner şi ilustraţii de Jamie Lenman  - poveşti pe înţelesul copiilor despre cei mai importanţi oameni de ştiinţă care au schimbat până acum lumea. 

 Atlasul Timeline. Cristina Donovici este autoarea uneia dintre cele mai populare carti pentru copii la Curtea Veche Publishing – „O girafa in spatiu si alte sapte lumi ascunse” . Tot printre cele mai frumoase carti pentru copii se numara si „Omul cu trei minti si alte basme cu talc. Basme romanesti repovestite de Razvan Nastase”, cu ilustratii de Yanna Zosmer. Si nu in ultimul rand, seria „Isadora Moon”, scrisa si ilustrata de autoarea britanica Harriet Muncaster. Pe jumatate zana, pe jumatate vampir, Isadora Moon este un alter-ego al autoarei, careia ii place orice e dragalas, orice e stralucitor si oricine este un visator.

 

 

 

citeste totul despre: