Cele 47 de finaluri imaginate de Hemingway pentru romanul „Adio, arme“, publicate în SUA

Cele 47 de finaluri imaginate de Hemingway pentru romanul „Adio, arme“, publicate în SUA

O noua ediţie a romanului “Adio, arme” (A Farewell to Arms) al lui Ernest Hemingway, ce cuprinde toate cele 47 de finaluri imaginate de autor, a fost publicată în Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hemingway a dezvăluit într-un interviu că a scris 39 de finaluri pentru acest roman, însă numărul acestora a fost în realitate de 47, informează BBC. “Adio, arme” este un roman semi-autobiografic, ce prezintă o poveste de dragoste care se desfăşoară în timpul campaniilor militare din Italia din Primul Război Mondial.
 
Noua ediţie a romanului cuprinde şi schiţele timpurii ale unora dintre capitole, dar şi introducerea din volumul original, scrisă de Hemingway în 1948. Mai mult, îi mai sunt ataşate şi câteva note personale scrise de fiul romancierului, Patrick Hemingway, şi o nouă introducere, scrisă de nepotul scriitorului, Sean Hemingway.
 
Născut în Illinois, 1899, Hemingway şi-a început cariera de scriitor la vârsta de 17 ani, la un ziar din statul american Kansas. După ce Statele Unite au intrat în Primul Război Mondial, s-a înrolat ca voluntar într-o unitate de ambulanţe în armata italiană. Fiind rănit, se întoarce în ţară, unde devine reporter. Este retrimis, apoi, în Europa, pentru a scrie despre evenimente precum revoluţia din Grecia şi Războiul Civil din Spania. 
 
A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, pe când era la Paris, iar primul său roman a fost “The Sun Also Rises” (tradus în română - “Fiesta”), apărut în 1926. Hemingway este laureat al premiului Pulitzer, în 1953 şi al premiului Nobel pentru literatură în 1954. Printre romanele sale se numără: “Bătrânul şi marea” (1952), “Sărbătoarea continuă”, “Insule în derivă” (1970, roman apărut postum), “Grădina Răului”, “Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri” (1939) , “Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri”, “Pentru cine bat clopotele”(1940) şi altele. 
 
Hemingway şi-a petrecut ultimii ani de viaţă în Florida şi Cuba. S-a reîntors în statul american Idaho în 1960, iar un an mai târziu s-a sinucis, la vârsta de 61 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările