Cea mai proastă scenă de sex din literatură, în 2014, a fost scrisă de Ben Okri

Cea mai proastă scenă de sex din literatură, în 2014, a fost scrisă de Ben Okri

Scriitorul Ben Okri a comparat mângâierea unei femei cu aprinderea unui bec

Scriitorul nigerian Ben Okri a fost recompensat miercuri seară cu premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură pe anul 2014 pentru un pasaj din romanul "The Age of Magic" în care a comparat efectul avut de mângâierea unui corp feminin de către un bărbat cu aprinderea unui bec electric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest trofeu, Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 22-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos, informează Reuters.

Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

 

Scriitorul nigerian Ben Okri a fost premiat pentru următorul pasaj:

"Atunci când mâna lui a trecut peste sfârcul ei, a declanşat un fel de comutator, iar ea s-a aprins. I-a atins abdomenul, iar mâna lui părea să o ardă şi să treacă prin ea".

 

Reprezentanţii revistei The Literary Review spun că Ben Okri nu a fost prezent la ceremonia de miercuri seară, dar a transmis organizatorilor următorul mesaj: "Un scriitor scrie ceea ce trebuie să scrie şi asta e tot".

Ben Okri, născut pe 15 martie 1959, este un poet şi romancier nigerian, considerat unul dintre cei mai proeminenţi scriitori africani din epoca postmodernă şi postcolonială. 

Comparat adeseori cu Salman Rushdie şi Gabriel Garcia Marquez, scriitorul african a fost distins în 1987 cu Commonwealth Writers Prize, a câştigat premiul Booker în 1991 cu volumul "The Famished Road" şi a fost decorat Ordinul Imperiului Britanic în rang de Cavaler în 2001.

În 2013, premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură a revenit scriitorului american de origine indiană Manil Suri, pentru un pasaj din romanul "The City of Devi".

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără scriitori celebri, precum Norman Mailer, Tom Wolve, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks.

În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Cea de-a 22-a gală de decernare a premiului Bad Sex in Fiction a avut loc la Londra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările