Cărţi rare în valoare de peste două milioane de lire sterline au fost furate dintr-un anticariat din vestul Londrei

Cărţi rare în valoare de peste două milioane de lire sterline au fost furate dintr-un anticariat din vestul Londrei

Au fost furate cărţi foarte rare

Cărţi rare, care valorează peste două milioane de lire sterline, au fost furate dintr-un depozit aflat în apropiere de aeroportul Heathrow, în vestul Londrei, de o bandă de hoţi care a spart sistemul de securitate, informează The Guardian, preluat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei hoţi au sustras peste 160 de volume. Banda de hoţi a pătruns în clădire prin acoperiş. Ei au găurit sticla şi au desfăşurat 12 metri de sfoară, evitând sistemul de alarmă.

Scotland Yard a confirmat că ”un număr de cărţi valoroase”, multe din secolele XV şi XVI, au fost furate în timpul unui jaf, care a avut loc în Feltham, între 29 şi 30 ianuarie.

Potrivit Daily Mail, un comerciant de astfel de obiecte a pierdut cărţi în valoare de 680.000 de lire sterline.

Experţii spun că cea mai scumpă carte furată din depozit este o copie din 1566 de Nicolaus Copernicus, ”De Revolutionibus Orbium Coelestium”, cu o valoare de 215.000 lire sterline.

Printre volumele furate sunt şi lucrări de Galileo Galilei, Isaac Newton, Leonardo da Vinci şi ediţia din 1569 a ”Divinei Comedii”, de Dante Alighieri.

Alessandro Meda Riquier, anticar, a declarat că mai multe dintre cărţile sale au fost furate. El a vorbit pentru Sky News:

”Sunt foarte supărat pentru că aceste cărţi nu se cumpără de oriunde. În spatele acestor cărţi este multă muncă, pentru că mai întâi trebuie să găsim cărţile, care nu sunt scoase la licitaţie, la colecţionari  sau colegi, apoi urmează cercetarea lor. Nu doar mi-au furat o parte din cărţi, ci şi munca mea”.

Brian Lake, reprezentant al Asociaţia vânzătorilor de carte veche a spus: “Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în comerţul cu carte veche”.

”Trei comercianţi de carte rară au avut de suferit în urma jafului. Aceste cărţi nu ar putea fi licitate. Trebuie să fie pentru un specialist. Sigur este un colecţionar în spatele jafului”,

potrivit unei surse apropiată cazului.

Poliţia a făcut un apel la cei care pot oferi informaţii despre incident să contacteze ofiţerii de la Scotland Yard. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările