Carte la gura sobei: "Scrisori nedesfăcute", de Nicu Alifantis

Carte la gura sobei:

Nicu Alifantis a readus "Scrisori nedesfăcute" publicului iubitor de lectură

Cantautorul Nicu Alifantis a lansat de curând volumul de poezii "Scrisori nedesfăcute", ediţia a doua, o ediţie revăzută şi adăugită, care conţine „două epistole de Emil Brumaru şi Laurenţiu Ulici, treisprezece scrisori tălmăcite de Léonard Constant şi o posfaţă de Clara Mărgineanu”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi muzicieni români, Nicu Alifantis, născut la Brăila şi devenit mesager al poeziei prin muzică, publică acum un volum în care se dezvăluie pe sine ca poet.

„Au trecut, totuşi, 17 ani de la prima apariţie. M-am bucurat foarte tare de iniţiativa editurii Nemira de a reedita „Scrisori nedesfăcute” şi-i mulţumesc lui Valentin Nicolau că s-a gândit la acest lucru. Volumul i se datorează în întregime. A fost un gest frumos, plin de tandreţe şi prietenie, aş putea spune, din partea domniei sale de a-mi aduna poeziile într-o carte, atunci, în ’97, într-un moment greu al existenţei mele. Eram după un infarct urât, în perioada de refacere, iar el a făcut o faptă bună, care m-a încurajat şi mi-a ridicat moralul. Îmi amintesc, eram la terapie intensivă, fusesem stabilizat, iar Vali mi-a adus volumul tipărit. A fost o mare gură de oxigen pentru mine atunci, o motivaţie în plus să lupt cu mine şi cu răul care se abătuse asupră-mi. Cu astfel de gesturi te întâlneşti rar...”, a declarat în momentul lansării Nicu Alifantis.

 

"Am convingerea că sensibilitatea, acea stare emoţională creată de frumos, care include şi poezia, există în fiecare dintre noi, n-a dispărut şi nici nu va dispărea vreodată. Probabil că prezentul pe care-l traversăm are alte priorităţi, dar emoţia dăinuie în noi. Ne trebuie doar o mică provocare şi sufletele se deschid...", a mai spus muzicianul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările