Brâncuşi, în centrul atenţiei la Bookfest

Brâncuşi, în centrul atenţiei la Bookfest

Constantin Brâncuşi

Editura Vremea (stand A 13, Pavilion B2, Romexpo)  îl aduce la Bookfest pe Brâncuşi într-o ipostază nouă, de îndrăgostit. Cartea „Brâncuşi şi Marthe sau povestea de iubire dintre Tantan şi Tonton”, lansată vineri, de la 17.30, în parteneriat cu ICR, cuprinde corespondenţa dintre Brâncuşi şi balerina Marthe Lebherz. De la ora 18.00, la acelaşi stand, va fi lansat volumul "Brâncuşi&Duchamp. Povestea unei prietenii, corespondeţă".

Cu ocazia Salonului Internaţional de carte Bookfest, Editura Vremea ( stand A 13, Pavilion B2, Romexpo) a pregătit titluri dintre cele mai atractive, în colecţiile deja consacrate, pe teme de istorie arhitecturală, memorii şi chiar ficţiune internaţională. Anul acesta Editura Vremea îl aduce la Bookfest, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, pe Constantin Brâncuşi într-o ipostază cu totul nouă, cea de îndrăgostit! . Cartea „Brâncuşi şi Marthe sau povestea de iubire dintre Tantan şi Tonton”. lansată vineri, de la ora 17.30, cuprinde corespondenţa dintre Brâncuşi şi Marthe Lebherz, o tânără balerină de care marele sculptor s-a îndrăgostit la prima vedere. A angajat-o secretară, ca paravan pentru povestea lor de iubire, dar şi ca ajutor de nădejde, el plecând la New York pentru pregătirea unei expoziţii. Cât timp au fost despărţiţi de această plecare, Brâncuşi şi Marthe şi-au trimis zilnic scrisori pline de pasiune.  Lansare: vineri, ora 17.30-18.00, Scena ARENA.

În continuarea primei lansări, va fi prezentat, de la ora 18.00, volumul "Brâncuşi & Duchamp. Povestea unei prietenii, corespondenţa".  Ambele volume sunt coordonate de Doina Lemny, care va aparticipa la ambele lansări, alături de Silvia Colfescu, directoarea editurii Vremea.

Lansări cu ştaif

După cartea de dialoguri între Zoe Dumitrescu-Buşulenga şi Fabian Anton, „Chipuri de lumină la Mănăstirea Văratic”, a apărut titlul „Oameni şi întâmplări din Văratecul de altădată”. În volum, sunt evocate destinele monahiilor de la Văratec, dar şi mari reprezentanţi ai vieţii culturale din România. Cartea este bogat ilustrată cu portretele celor amintiţi în discuţii: rude ale lui Ion Creangă, I.L. Caragiale în tinereţe, Monseniorul Vladimir Ghika etc. Lansare: duminică, 02.06.2019, ora 14.00-14.25, Scena ARCA

Editura Vremea se află la stand A 13, Pavilion B2, Romexpo, între 29 mai şi 2 iunie 

O carte răsplătită cu Medalia de Aur pentru Merit: „Kafka şi păpuşa călătoare”, de Jordi Sierra i Fabra, va fi lansată vineri, de Editura Vremea, de la 14.30, pe scena Agora, o minunată poveste pentru adolescenţi, inspirată din fapte reale. Acţiunea porneşte de la o întâmplare din ultima perioadă de viaţă a lui Franz Kafka; el scrie cu înfrigurare un jurnal de călătorie, sub formă de scrisori, cu totul atipic şi unic. Jurnalul este despre călătoriile fabuloase ale unui păpuşi, scrisori pentru stăpâna sa, o fetiţă pe care Kafka o întâlneşte plângând într-un parc din Berlin. Scriitorul simte nevoia să vindece suferinţa fetiţei aşa c-o anunţă că păpuşa nu e dispărută, ci plecată într-o mare aventură în jurul lumii. Scrisorile nu au fost găsite niciodată, dar despre ele dă mărturie ultima femeie din viaţa lui Kafka, Dora Dymant.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările