BILANŢ Lucian Boia a fost concurat de Andreea Esca şi de Mihaela Rădulescu, în topurile de vânzări ale cărţilor de la Bookfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Boia, Andreea Esca, Mihaela Rădulescu, printre cei mai bine vânduţi autori la Bookfest                                                                                                                       FOTO: Eduard Enea
Lucian Boia, Andreea Esca, Mihaela Rădulescu, printre cei mai bine vânduţi autori la Bookfest                                                                                                                       FOTO: Eduard Enea

Istoricul Lucian Boia a vândut peste 1.000 de volume, la Salonul de Carte Bookfest, care s-a încheiat duminică la Romexpo. Cartea Andreei Esca este cel mai bine vândut titlu la Humanitas, iar cea a Mihaelei Rădulescu se află pe locul al treilea în vânzări la Polirom.

Două  cărţi ale unor vedete din televiziune, Andreea Esca şi Mihaela Rădulescu, s-au aflat pe standurile a celor mai prestigioase edituri de la Bookfest.

Dacă volumul Andreei Esca, „Ce-am făcut când am tăcut“ s-a aflat pe primul loc în topul vânzărilor Humanitas, cel al Mihaelei Rădulescu, „Cum iubesc bărbaţii“, s-a aflat pe locul al treilea în topul Editurii Polirom. Mihaela Rădulescu, spre deosebire de Andreea Esca, nu s-a aflat la Bookfest pentru un eveniment de lansare a cărţii.

Lucian Boia, autorul volumelor „De ce este România altfel?“ şi „Sfârşitul Occidentului“, este autorul Humanitas cu cele mai multe cărţi vândute la Bookfest: peste 1.000 de exemplare, potrivit editurii.

La cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, desfăşurată la Romexpo între 28 mai şi 1 iunie, s-au vândut în jur de 250.000 de volume şi s-au înregistrat aproximativ 100.000 de vizitatori, a precizat Mihai Mitrică, director executiv al Asociaţiei Editorilor Români (AER), organizatoarea evenimentului. „În 2014, a fost un record de vizitatori. Am avut cel mai mult public, din 2006 de e când a fost organizat Bookfestul“, a declarat Mihai Mitrică, pentru „Adevărul“.

„Anii romantici“ ai Gabrielei Adameşteanu

La Editura Polirom cel mai bine vândute titluri au fost: „Anii romantici“, de Gabriela Adameşteanu, „Istoria Poloniei. Terenul de joacă al lui Dumnezeu“ (2 volume), de Norman Davies. Pe locul al treilea se află „Cum iubesc bărbaţii“, de Mihaela Rădulescu, la egalitate cu „Eu sunt Malala“, de Malala Yousafzai şi Cristina Lamb. Pe locul al patrulea se află „Soacre şi nurori. La cine este cheia?“, de Aurora Liiceanu, la egalitate cu „Foc palid“, de Vladimir Nabokov. Pe locul al cincilea în vânzări se află romanul „Şugubina“, de Mircea Diaconu, la egalitate cu „Pe când eram doar nişte puşti“, de Patti Smith.

La Cartea Românească pe primul loc în vânzări se află cele două volume, „Însemnarile mele“, de Maria Banuş. „Volumul de vânzări este comparabil cu cel de la ediţia de anul trecut şi am înregistrat peste 10.000 de volume vândute“, au declarat reprezentanţii Editurii Polirom.

Andreea Esca

Esca, vedetă a salonului 

Pe primele locuri în topul celor mai vândute titluri la Humanitas se află: „Ce-am făcut când am tăcut“, de Andreea Esca, „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări“, de Lucian Boia, „Muşte pe parbrizul vieţii: Nou catalog de perle“, de Radu Paraschivescu. „ Amintirile unei nonagenare.Călătoriile mele, scriitorii mei“, de Antoaneta Ralian şi „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii, Selecţie, introducere şi comentariu“, de Lucian Boia.

În ceea ce priveşte editura Humanitas Fiction, prima poziţie în topul vânzărilor a fost ocupată de volumul "Confidentul", de Hélène Grémillon, iar pe locul al doilea s-a situat cartea "Broaşte", de Mo Yan, urmată de "Al patrulea zid", de Sorj Chalandon, "Sumki", de Amos Oz, şi "Portocala mecanică", de Anthony Burgess.

S-au căutat „cărţile regale“ 

Cititorii editurii Curtea Veche au preferat cărţile regale, psihologia practică şi volumele pentru copii. „Drumul spre casă“ de Principele Nicolae şi Filip Iorga, „Antifragil“ de Nassim Nicholas Taleb şi „Focus“ de Daniel Goleman au fost cele mai căutate titluri la standul editurii. Curtea Veche Publishing a înregistrat vânzari cu aproximativ 10% mai mari faţa de 2013.

„Ghidul Supravieţuitorului“, de la Nemira

Editura Nemira a participat la Salonul internaţional de Carte Bookfest, cu peste 700 de titluri şi multe noutăţi. Preferinţele cititorilor s-au concentrat către literatură, autori români şi străini, deopotrivă, dar şi spre volumele din colecţiile de eseuri (psihologie, spiritualitate, artă bizantină, istorie).

Cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira este „SAS. Ghidul Supravieţuitorului“, de John Wiseman. Cartea reprezintă primul şi cel mai complet ghid de supravieţuire în orice situaţie, fiind scris de un fost militar în Serviciile Aeriene Speciale Britanice. Al doilea cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira, la mică distanţă faţă de primul, este „111 cele mai frumoase poezii“, de Emil Brumaru, unul dintre cei mai iubiţi poeţi români contemporani. „Cei 47 de ronini“, de Joan D. Vinge, este cel mai nou titlu din cea mai prestigioasă colecţie de science fiction din România – Nautilus SF –  şi este o adaptare după blockbuster-ul cu acelaşi nume din 2013, fiind pe locul trei în preferinţele cumpărătorilor.  „Încasările acumulate în cadrul Bookfest 2014 sunt cu 7% mai mari faţă de cele din anul trecut“, au declarat reprezentanţii Editurii,

Platanii lui Grisham

La Editura All, volumul „Un scriitor, doi scriitori“, de Alex. Ştefănescu, cu  ilustraţii şi concepţie grafică de Bogdan Petry, a fost cartea vedetă la Bookfest. La Editura Rao, pe prima poziţie, în topul vânzărilor, se situează volumul „Şirul de platani“ al autorului John Grisham, amplasarea acţiunii din roman stând la baza tematicii standului Rao, care a avut presărate frunze de platani printre cărţi.

„Fiul cel bun“ al lui Bruckner

Cu o ofertă bogată, cu numeroase titluri noi şi reduceri pentru toate buzunarele ( de până la 70%), Editura Litera a înregistrat vânzări cu 20% mai mari decât în ediţia precedentă a Salonului Internaţional de Carte  Bookfest. Printre cele mai bine vândute cărţi s-au aflat „Răzbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare şi lupta împotriva destinului“, de Robert D. Kaplan, titlu care a înregistrat peste 480 de exemplare vândute.  „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“ a numărat peste 450 de exemplare vândute, fiind îndeaproape urmată de cartea „Dragă viaţă“, ambele semnate de aceeaşi Alice Munro, câştigătoare a premiului Nobel pentru literatură în 2013. 

Cu multe titluri noi şi aşteptate de iubitorii de carte şi cu reduceri substanţiale (30% reducere la noutăţile editoriale şi cărţi la preţul de 10 lei), Grupul Editorial Trei s-a aflat şi la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare aproape de cititorii săi. La Bookfest 2014, cele mai vândute cărţi din colecţiile de literatura au fost: „Fiul cel bun“, de Pascal Bruckner, „La revedere acolo sus“, de Pierre Lemaitre, „Să nu te întorci niciodată“ de Lee Child, Secretul soţului de Liane Moriarty  şi „Farlander“ de Col Buchanan.  Vânzările Grupului Editorial Trei în cele cinci zile de târg au fost cu 10% mai mari faţă de ediţia precedentă a acestui eveniment.

Topurile de vânzări ale editurilor

Editura Humanitas 

1. „Ce-am făcut când am tăcut“, de Andreea Esca.
2. „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări“, de Lucian Boia.
3. „Muşte pe parbrizul vieţii: Nou catalog de perle“, de Radu Paraschivescu.
4. „Amintirile unei nonagenare.Călătoriile mele, scriitorii mei“, de Antoaneta Ralian.
5. „Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii, Selecţie, introducere şi comentariu“, de Lucian Boia.

Editura Polirom 

1. „Anii romantici“, de Gabriela Adameşteanu.
2. „Istoria Poloniei. Terenul de joacă al lui Dumnezeu“, de Norman Davies.
3. „Cum iubesc bărbaţii“, de Mihaela Rădulescu, la egalitate cu „Eu sunt Malala, de Malala Yousafzai si Cristina Lamb.
4. Soacre si nurori. La cine este cheia?“, de Aurora Liiceanu , la egalitate cu „Foc palid“, de Vladimir Nabokov.
5. „Şugubina“, de Mircea Diaconu, la egalitate cu „Pe când eram doar nişte puşti“, de Patti Smith.

Editura Curtea Veche 

1. „Drumul spre casă. Filip Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României“.
2. „Antifragil“, de Nassim Nicholas Taleb.
3. „Focus“, de Daniel Goleman.
4. „Micuţele doamne“, repovestire dupa romanul Louisei May Alcott.
5. „Visuri si secrete“, de Danuta Walesa, în colaborare cu Piotr Adamowicz.

Editura Nemira 

1. „SAS. Ghidul Supravieţuitorului. Cum să supravieţuieşti oricând şi oriunde“, de John Wiseman
2. „111 cele mai frumoase poezii“, de Emil Brumaru.
3. „Cei 47 de ronini“, de Joan D. Vinge.
4. „Metroland“, de Julian Barnes.
5. „Diavolul în viziuni, poveşti şi vise“, de Lavinia Bârlogeanu.

Editura Trei 

1.„Fiul cel bun“, de Pascal Bruckner
2. „La revedere acolo sus“, de Pierre Lemaitre
3. „Să nu te întorci niciodată“, de Lee Child
4. „Secretul soţului“, de Liane Moriarty
5. „Farlander“, de Col Buchanan

Editura All

1. „Un scriitor, doi scriitori“, de Alex. Ştefănescu
2. „Turnul“, de Simon Toyne
3. „Cartea gesturilor“, de Joseph si Caroline Messinger
4. „Oblomov“, de I.A. Goncearov
5.„Viata face toţi banii“, de Vlad A. Popescu

Editura Paralela 45

1. „Cum se citeşte o carte“,  de Mortimer J. Adler
2. „Termină acestă carte“ şi  „Aceasta  nu este o carte“, volume interactive de Keri Smith
3. „Bibliotecara“, de Gudule.
4. „Cum să trăim 150 de ani“, de Mikhail Tombak-
5. „Retetele Dukan“, de Pierre Dukan.

Editura Humanitas Fiction 

1. Confidentul de Helene Gremillon
2. Broaşte de Mo Yan
3. Al patrulea zid de Sorj Chalandon
4. Sumki de Amos Oz
5. Portocala mecanică de Anthony Burgess (ediţie jubiliară)
 

Cartea Românească

1. Insemnarile mele (2 volume), de Maria Banus (Hors collection)
2. Controlul cartii. Cenzura literaturii in regimul comunist din Romania, de Liliana Corobca (colectia „Critica si istorie literara”)
3. Negustorul de inceputuri de roman, de Matei Visniec (colectia „Proza”)
4. Leonid Dimov. Un oniric in Turnul Babel, de Luminita Corneanu (colectia „Critica si istorie literara”)
5. Calciiul lui Magellan, de Octavian Soviany (colectia „Poezie”)

EDITURA RAO 

1 Şirul de platani, de John Grisham
2 Ia uite cine s-a întors, de Timur Vermes
3 Hoţul de cărţi, de Markus Zusak
4 Căderea uriaşilor, de Ken Follet
5 Dragostea în vremea holerei, de Gabriel Garcia Marquez
 

Editura CAsa Radio

1. MARIA TĂNASE, Cântece populare (colecţia "Lada de zestre")
2. MIHAIL EMINESCU. POESII (colecţia "Fonoteca de Aur")
3. G. CĂLINESCU vorbeşte despre EMINESCU, poet naţional (colecţia „Lecturi pe întuneric")
4. EMIL BOTTA recită ...DE LA DANTE LA EMINESCU... (colecţia "Lecturi pe întuneric")
4. NICHITA STĂNESCU, Cartea vorbită (colecţia "Biblioteca de poezie românească")
5. Noapte bună, copii! vol. 12: Mari scriitori povestind celor mici (II)
(colecţia "Noapte bună, copii!")

 Audiobookuri Humanitas Multimedia 

1. Cartea lui Iov în lectura lui Andrei Pleşu
2. Continentele insomniei. Cioran şi Dumnezeu de Gabriel Liiceanu, în lectura autorului
3. Scrisoare către tata de Franz Kafka, în lectura lui Marius Manole
4. Despre frumuseţea uitată a vieţii de Andrei Pleşu, în lectura autorului
5. Iepurele mizantrop de Mădălina şi Adrian Răileanu

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite