„Biblia pierdută“, de Igor Bergler, s-a vândut în peste 82.000 de exemplare la RAO, într-un an. A doua ediţie, în format de buzunar, va fi lansată la Gaudeamus

„Biblia pierdută“, de Igor Bergler, s-a vândut în peste 82.000 de exemplare la RAO, într-un an. A doua ediţie, în format de buzunar, va fi lansată la Gaudeamus

Igor Bergler

Volumul “Biblia pierdută”, de Igor Bergler, s-a vândut în peste 82.000 de exemplare, la un an de la lansare, anunţă editura Rao, devenind astfel cea mai vândută carte de ficţiune a unui autor român din ultimii 20 de ani. Casa editorială anunţă că a doua ediţie va fi în format de buzunar şi este în curs de apariţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Editura Rao anunţă că este în curs de apariţie a doua ediţie a cărţii, revăzută şi adăugită, în format de buzunar şi la un preţ accesibil. Aceasta va fi lansată la Târgul de carte Gaudeamus, care va avea loc între 16 şi 20 noiembrie la Romexpo.

Romanul a fost prima carte din România cu prevânzări de peste 10.000 de exemplare. Mai mult de 3.200 de exemplare s-au vândut în primul weekend de la lansarea în librării. La Târgul de Carte Gaudeamus, a fost votată “cea mai râvnită” carte a evenimentului unde s-au vândut 1.600 de exemplare în numai cinci zile. În plus, agenţia Trident Media Group din New York a câştigat dreptul de a o reprezenta în lume.

“Mă încântă succesul cărţii, dar marea satisfacţie vine de la reacţiile cititorilor mei. Miile de mesaje primite în mediile în care este prezentă cartea, de la cititori încântaţi şi entuziaşti, sunt cea mai mare bucurie a unui autor. «Biblia pierdută» este o carte mult mai complicată decât pare la prima vedere. Şi totuşi, spre bucuria mea, foarte mulţi cititori au înţeles care au fost intenţiile mele”, spune Igor Bergler.

La rândul său, criticul Pavel Şuşară a declarat cu ocazia acestei aniversări:

„Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi de faptul că Igor Bergler a lipsit până de curând din orizontul comod al cititorului de literatură. El nu a făcut paşi prealabili spre a se maturiza, apoi, sub ochii noştri, ci a venit gata format, ca un buldozer, iar asta i-a derutat pe mulţi. Igor Bergler, dincolo de succesul de piaţă, dar şi asta spune foarte mult, este unul dintre cei mai năprasnici scriitori din literatura noastră contemporană, iar cartea lui, deşi localizată, aparent, este prima pe care o ştiu eu care se adresează, prin tipul de imaginar, prin stil, prin structură, dar mai ales prin straturile culturale şi ideatice pe care le include, ca o păpuşă rusească, unui cititor care a parcurs totul, de la fragmentele babiloniene şi până la teoria multiuniversurilor. E o carte de o complexitate uluitoare. O mare naraţie despletită la nesfârşit”.

“Într-o ţară în care dacă o carte ajunge la 5.000 de exemplare,devine automat bestseller, succesul “Bibliei pierdute” pare de pe o alta planeta. Dincolo de faptul ca este o carte excelenta, unica, “Biblia pierdută”este, fără urmă de indoială cea mai bine promovata carte din istoria României. Ne bucurăm ca Igor Bergler ne-a ales pe noi. Asta ne onorează, dar e, în acelaşi timp şi o confirmare, a increderii de care se bucură editura noastra. Suntem bucuroşi să anunţăm că al doilea roman din “seria Charles Baker”, intitulat Ultimul secret al lui Lincoln” va apărea în curand, tot la editura noastra, ”spune Ovidiu Enculescu, direcorul RAO.

Următoarea carte a lui Igor Bergler, "Ultimul secret al lui Lincoln", urmează să fie lansată în toamna acestui an, la editura Rao.

"Biblia pierdută" a fost tradusă, de către Jean Harris, în limba engleză sub titlul de "The Lost Bible".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: