„Bărbatul care aduce fericirea”, la Bucureşti

„Bărbatul care aduce fericirea”, la Bucureşti

Scriitorul Cătălin Dorian Florescu

Cătălin Dorian Florescu este invitatul primului eveniment Humanitas din această toamnă de la Librăria Cişmigiu. Marţi, 18 septembrie, de la ora 19, laureatul Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va purta un dialog cu publicistul Cristian Pătrăşconiu despre cel mai recent roman al său, „Bărbatul care aduce fericirea”, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Foarte bine primit de critica literară şi de cititorii din spaţiul de limbă germană şi din Romania, „Bărbatul care aduce fericirea”, bestseller Humanitas la Bookfest, este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale verii 2018.

C.D. Florescu a scris un roman fulminant despre un secol de rătăciri, izgoniri, evadări, de căutare a norocului... Un roman în care abundă fantezia, frumuseţea şi imaginile fantastice. Florescu a dovedit şi până acum că este un povestitor talentat. Aici ne oferă culmea creaţiei sale.“ – Stern 
 
„Cătălin Florescu povesteşte cu pasiune şi într-o tonalitate care-ţi merge la inimă. El îmbină cu pricepere vocile celor două personaje principale şi schimbă mereu perspectiva narativă. Astfel reuşeşte să creeze un caleidoscop de povestiri, care este la fel de încâlcit, dramatic, comic, tulburător, tragic şi senin ca însăşi viaţa. Acesta este un roman, care nu numai că merită, dar chiar revendică să fie citit de mai multe ori.“ – Sächsische Zeitung
 
Un interviu cu autorul poate fi citit aici. 
 
„Această carte are o putere de-a dreptul magică de atracţie, încât nu-ţi doreşti s-o laşi din mână până la sfârşit... Povestirile sunt sumbre, dure, emoţionante, dar găsim în ele şi bucurie, tocmai datorită dorinţei de supravieţuire. Iar până aproape de final, autorul ne surprinde prin transformări şi detalii care lasă totul să apară într-o altă lumină. La urma urmei, iată ce impresionează atât de mult: aici e totul în joc, e vorba despre viaţa adevărată, autentică şi la calea care duce la celălalt. Iar asta este povestit într-un mod dramatic şi nemaipomenit de captivant până la marele şi emoţionantul final.“ – Dresdner Neueste Nachrichten
 

Cătălin Dorian Florescu (51 de ani) trăieşte în Elveţia din 1982. A urmat studii de psihologie şi psihopatologie la Zürich, specializându-se în terapia umanistă Gestalt. După absolvire a lucrat ca psiholog într-un centru de reabilitare pentru dependenţii de droguri. Din 2001 este scriitor liber-profesionist. 
 
A publicat romanele Wunderzeit (Vremea minunilor, 2001), Der kurze Weg nach Hause (Scurtul drum spre casă, 2002), Der blinde Masseur (Maseurul orb, 2006), Zaira (2008), Jacob beschließt zu lieben (Jacob se hotărăşte să iubească, 2011) şi Der Mann, der das Glück Bringt (Bărbatul care aduce fericirea, 2016), apariţii care s-au bucurat de o primire entuziastă în Elveţia, Austria şi Germania. Cărţile sale au fost traduse în peste zece limbi. Semnează periodic articole şi eseuri în presa de limbă germană.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: