Autoarea bestseller-ului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“, în direct cu cititorii români

Autoarea bestseller-ului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“, în direct cu cititorii români

Elisabeth Gilbert va intra în direct cu cititorii din România prin intermediul unei videoconferinţe

Celebra scriitoare Elisabeth Gilbert, autoarea bestseller-ului „Eat, pray, love“ (Mănâncă, roagă-te, iubeşte), va participa la o seară care îi este dedicată, prin intermediul unei videoconferinţe online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 7 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o "Seară Elizabeth Gilbert", prilejuită de o videoconferinţă cu autoarea bestsellerului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“.
Romanul „Semnătura tuturor lucrurilor“ este cel mai recent volum al autoarei apărut la Editura Humanitas.
Botanica, explorarea lumii şi dorinţa: acestea sunt temele în jurul cărora şi-a construit Elizabeth Gilbert cea mai recentă carte – un mare roman despre un mare secol, al nouăsprezecelea.
 
Extraordinara sa eroină, Alma Whittaker, născută la Philadelphia la începutul anului 1800, studiază plantele, cu precădere muşchiul, şi ajunge astfel să descifreze, independent de Darwin, misterele evoluţiei în lumea naturală. Dacă Alma e prototipul omului de ştiinţă riguros şi lucid, Ambrose, bărbatul de care se îndrăgosteşte, este artistul utopic care crede, asemenea misticului german din secolul al şaisprezecelea Jakob Bӧhme, că Dumnezeu şi-ar fi lăsat, spre binele oamenilor, semnătura, amprenta, marca, în alcătuirea fiecărei plante de pe pământ, astfel că întreaga lume naturală e un cod divin purtând dovada iubirii Creatorului.
Acţiunea romanului, scris într-un ritm alert, pe măsura pasionantelor peripeţii ale trupului şi minţii pe care le înfăţişează, şi populat cu personaje ieşite din comun – aventurieri, misionari, astronomi, căpitani de corabie, genii, nebuni –, se petrece, rând pe rând, la Londra, în Peru, la Philadelphia, în Tahiti şi la Amsterdam.
 
,,Eat, pray, love” a fost publicată în SUA, în 2006 şi a fost, mai bine de un an, Numărul 1 pe lista celor mai bine vândute cărţi nonfiction a publicaţiei New York Times. În România a apărut la Editura HUMANITAS, Colecţia Memorii – Jurnale, în 2008, având un mare succes de piaţă, cu peste 30.000 de exemplare vândute într-un an.
 
În lume, au fost vândute peste zece milioane de exemplare! Tradusă în treizeci de limbi, cartea a fost ecranizată în filmul cu acelaşi nume, cu Julia Roberts în rolul principal.
 
Elizabeth Gilbert (născută în 1969) a studiat Ştiinţe Politice la New York University. A colaborat cu periodice ca The New York Times Magazine. A mai scris:  Pelerinii (1997), Bărbaţii de pe punte (2000), Ultimul bărbat american (2002), Şi am spus da (2010). Premii literare: Premiul Pushcart şi nominalizare la Pen/Hemingway Award în 1998, National Book Award, National Book Critics Award. În 2008, revista Time a inclus-o în topul celor mai influienţi 100 de oameni din lume.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: