Albumele de fotografii ale Virginiei Woolf, transpuse în format digital de biblioteca Universităţii Harvard

Albumele
de fotografii ale Virginiei Woolf, transpuse în format digital de biblioteca Universităţii Harvard

Virginia Woolf (1882-1941)  Foto: independent.co.uk

Fotografiile de familie ale scriitoarei Virginia Woolf sunt acum online. În paginile celor şase albume, autoarea a adunat, printre altele, imagini cu prieteni şi cu intelectuali de la începutul secolului al XX-lea.

Virginia Woolf, născută la Londra pe 25 ianuarie 1882, a fost autoarea unor volume precum „Doamna Dalloway“ (1925), „Spre far“ (1927) şi „Orlando“ (1928), iar o vreme îndelungată a făcut parte din grupul de intelectuali Bloomsbury, alături de John Maynard Keynes, E. M. Forster şi Lytton Strachey, cu toţii apropiaţi ai Universităţii Cambridge. La 30 de ani, Adeline Virginia Stephen s-a căsătorit cu Leonard Woolf, teoretician politic şi scriitor, lângă care a rămas până la sinuciderea ei din 1941. 
 
Scriitoarea nu a aşezat în albume pozele din perioada 1890-1947 într-o anumită ordine, ba chiar a lăsat pagini goale. Mai jos găsiţi cinci dintre acele fotografii, iar aici, mult mai multe. 

Lângă Leonard Woolf, soţul ei
 
 E.M. Forster (foto sus), membru al Grupului Bloomsbury
   
Cu John Maynard Keynes şi Lytton Strachey

Amintiri din viaţa de zi cu zi 

Poetul Julian Bell, nepotul ei, care a murit în Războiul Civil din Spania
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: