VIDEO "Adevărul" a obţinut Trofeul Presei Scrise la Târgul de Carte Gaudeamus

Adevărul primeşte Trofeul Presei Scrise la Târgul de Carte Gaudeamus

Astăzi, la ultima zi a Târgului Gaudeamus,  ziarul "Adevărul" a obţinut, prin votul publicului, Trofeul Presei Scrise al celui mai important salon de carte din România, desfăşurat în perioada 20-24 noiembrie, la Pavilionul Central de la Romexpo.  "Adevărul" a fost distins până acum cu şase trofee Gaudeamus - cele mai multe Trofee Gaudeamus pentru Presa Scrisă în România - de-a  lungul celor 20 de ediţii ale salonului de carte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2013 au fost decernate duminică, de la ora 14.00, astfel:
 
Trofeele Gaudeamus (decernate pentru trei dintre expozanţi) şi Cea mai râvnită carte a târgului, prin Votul Publicului, bazat pe studiul de trafic efectuat în rândul vizitatorilor;
 
Volumul "Hobbitul", editat de RAO,  a fost declarat cea mai râvnită carte a Târgului.
    
- Pentru secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, Trofeele au fost acordate tot pe baza Votului Publicului.
 
"Adevărul" a fost desemnat câştigător la secţiunea Presă Scrisă.    
Premiul pentru secţiunea radio a fost oferit în acest an, în mod excepţional, de Consiliul Britanic România, cu prilejul aniversării a 75 de ani ai British Council. 
Premiul constă într-un curs de limba engleză.
- Premiul de excelenţă, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg şi destinat finanţării parţiale a unui proiect editorial de importanţă naţională, cu ecouri internaţionale;
- Premiile pentru traducere „Antoaneta Ralian”, acordate pentru doi traducători, în şi din limba română;
- Premiul Educaţia, acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg.
- Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.
- Premiile Tombolei Gaudeamus.
 
Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. Iniţiat de Radio România, sub numele scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului Gaudeamus, concursul se află la a XI-a ediţie şi urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu.
Finala naţională 2013 a avut loc în cadrul Târgului, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 13.00, la Bursa de Contacte. Cei 8 participanţi sunt câştigătorii etapelor zonale organizate de-a lungul anului de studiourile regionale Radio România.
 
Proiectul „Cărţile se întorc acasă”: campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor Gaudeamus, în beneficiul bibliotecilor rurale şi şcolare din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 78.000 de volume au ajuns, prin generozitatea expozanţilor şi vizitatorilor, în biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Fondul de carte astfel constituit va ajunge, cu sprijinul Radio România Timişoara, în şcolile cu predare în limba română din Valea Timocului (Serbia); donaţiile de carte se primesc în intervalul 20 – 23 noiembrie la Romexpo.
 
Invitaţi de nota 10: Olimpicii României – un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României.
La Târgul Gaudeamus, 11 elevi medaliaţi la concursuri internaţionale pe diverse discipline, beneficiari ai bursei „Meritul olimpic internaţional” au fost invitaţi speciali ai Târgului, fiind premiaţi în cadrul unei festivităţi care a avut loc sâmbătă, 23 noiembrie, ora 15.30, la standul Automobile Dacia.
Premiile au fost oferite de Radio România împreună cu Automobile Dacia şi Fundaţia pentru Excelenţă
Euromonitor.
 
Tombola Gaudeamus: Derulată pe parcursul târgului, pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, Tombola oferă vizitatorilor ediţiei ocazia de a câştiga trei premii:
locul 1: o tabletă 8” Procesor Dual Core + un smartphone;
locul 2 - o tabletă 8” Procesor Dual Core;
locul 3 – un smartphone. Câştigătorii premiilor, oferite de Radio România împreună cu InfoTouch Systems şi Orange au fost stabiliţi prin tragerea la sorţi programată duminică, de la ora 12.30.
Palmaresul provizoriu, cumulat, al acestei ediţii a Târgului Gaudeamus, în primele trei zile, include, până în acest moment, peste 40.000 de vizitatori şi nenumărate evenimente de toate tipurile, adresate deopotrivă publicului larg şi profesioniştilor. 
    
Palmaresul celor 19 ani de existenţă de Gaudeamus, organizat de Radio România, însumează 77 de târguri Gaudeamus, peste 2.000.000 de vizitatori şi aproape 8.000 de manifestări.
 
Accesul publicului în incinta Târgului se face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.
 
Categorii de public cu acces gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi, grupuri organizate.
Astăzi, în ultima zi, târgul este deschis până la ora 20.00.
 
Târgul, în cifre
 
La ediţie aniversară, Gaudeamus propune celor care îi vor trece pragul – peste 100.000 la fiecare dintre cele mai recente ediţii – o reîntâlnire cu tradiţia şi o serie de noutăţi. Tradiţia, prezentă prin câteva repere familiare: 
 
• aproximativ 400 de expozanţi (un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie), acoperind integral cei 14.000 mp ai Pavilionului Central Romexpo;
 
un maraton de evenimente editoriale şi profesionale – peste 600 de evenimente, desfăşurate la standurile expozanţilor şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă: Sala Cupola (nivelul 0.00), Bursa de Contacte, Atelierul de creaţie – Salonul de Carte pentru Copii, Ceainăria Infinitea Gaudeamus (nivelul 3.20) şi Sala Mircea Sântimbreanu (nivelul 7.70); 
 
Secţiuni tradiţionale specializateCarte şi multimedia – reunind oferta actualizată de carte tipărită şi electronică, muzică, film, cursuri interactive, de la cele mai importante case de editură, distribuitori de carte, organizaţii culturale şi instituţii de învăţământ;
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările