Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Cormac McCarthy

Ştiri pe aceeaşi temă

Uneltele scrisului

Scriitorul american Cormac McCarthy (foto), autor printre altele, al romanelor "No Country for Old Men" şi "The Road", după care s-au realizat filmele cu aceleaşi nume, şi-a vândut într-o licitaţie a Casei Christie's, maşina de scris marca Olivetti, pe care o avea din 1958.

Aceasta este însoţită de o scrisoare de autentificare a lui McCarthy, în care sunt trecute toate cărţile pe care le-a scris la ea, inclusiv trei care nu au fost încă publicate, precum şi toate schiţele şi scrisorile, "aproximativ cinci milioane de cuvinte în 50 de ani".

Premiul Cervantes

Poetul, eseistul şi prozatorul mexican Jose Emilio Pacheco a obţinut anul acesta prestigiosul Premiu Cervantes. Scriitorul este cunoscut şi pentru povestirile cu adolescenţi, din această categorie făcând parte şi romanul lui cel mai apreciat, "Las Batallas en el desierto". Considerat "reprezentativ pentru limba spaniolă", Pacheco este şi autorul unor traduceri din operele semnate de Samuel Beckett, Tennessee Williams şi T.S. Eliot.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările