Întâlnire cu o carte. Provocarea de Valentine’s Day pentru elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti

Întâlnire cu o carte. Provocarea de Valentine’s Day pentru elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti

Elevii de la Colegiul Gheorghe Lazăr care au primit azi cărţi

Elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti au primit cărţi de Ziua Îndrăgostiţilor din partea unei firme de curierat, care a observat că în topul comenzilor online cărţile sunt abia pe locul 7 (22%). Locurile fruntaşe sunt ocupate de produse din categorile fashion (37%), beauty (35%) şi high tech (33%). Mai mulţi curieri le-au livrat elevilor de la prestigiosul liceu bucureştean 750 de cărţi cu poveşti clasice de iubire.

Cum ar fi ca, de Valentine’s Day, să te îndrăgosteşti de cărţi?  Printre titlurile oferite elevilor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” se află „Pânza de păianjen” - Cella Serghi, „Raţiune şi simţire” - Jane Austen, „La răscruce de vânturi” - Emily Bronte, „Douăsprezece povestiri călătoare” - Gabriel Garcia Marquez, „Jane Eyre” - Charlotte Bronte, „Marile speranţe” - Charles Dickens, „Marele Gatsby” - Scott Fitzgerald, „Piaţa Washington” - Henry James, „Prima iubire. Apele primăverii” – I.S. Turgheniev, „America” – Franz Kafka etc.

Potrivit unui studiu DPD Group privind comportamentul persoanelor care fac cumpărături pe internet, cărţile se află abia pe locul al 7-lea (22%) în topul comenzilor online ale românilor – la mare distanţă de media europeană, care este de 33%.

„Ne-am bucura ca, în preferinţele românilor, cărţile să aibă un loc mai important. Iar schimbarea poate veni de la adolescenţi. De aceea, am venit să le oferim cărţi. Noi ştim că elevii de la Colegiul Gheorghe Lazăr sunt printre cei mai buni elevi din ţară, cu siguranţă că sunt un exemplu. Iar dacă ei lansează un trend vor fi urmaţi şi de ceilalţi copii. De Ziua Îndrăgostiţilor, i-am provocat pe elevi să-ţi dea întâlnire cu o carte”, a declarat Elena Andrei, director de marketing DPD România.

În pauză, elevii s-au bucurat să răsfoiască volumele.

„Copiii noştri sunt speciali cu toţii şi ne bucurăm foarte mult că am putut găzdui acest eveniment, pentru că şi noi promovăm dragostea de carte şi avem convingerea că în aceste cărţi sunt probabil cele mai preţioase valori şi e foarte important ca tinerii noştri să le descopere”, a declarat Mirela Chioveanu, director adjunct al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”.

Evenimentul „De Valentine’s Day livrăm cărţi de dragoste la pachet” a fost organizat de firma de curierat DPD România în colaborare cu Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, librăria online Libris şi PiArt Vision.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: