VIDEO 8 cărţi nominalizate în competiţia pentru titlul de "Bad Sex"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul Tom Wolfe a câştigat, în 2004, premiul "Bad Sex Award" pentru cartea "I Am Charlotte Simmons" FOTO: guardian.co.ok
Autorul Tom Wolfe a câştigat, în 2004, premiul "Bad Sex Award" pentru cartea "I Am Charlotte Simmons" FOTO: guardian.co.ok

În această seară, la Londra, juriul format din critici literari de la periodicul britanic „Literary Review” vor desemna volumul anului 2012 cu cele mai proaste scene de sex. Lista nominalizaţilor numără opt scriitori, drintre care lipsesc "Moarte subită" de J.K. Rowling şi trilogia erotică „50 de umbre ale lui Grey” de E L James, care fuseseră iniţial propuse spre nominalizare.

Noul volum al „mămicii” lui Harry Potter, J.K. Rowling, a fost cât pe ce să se numere printre nominalizările pentru  cele mai proaste scene de sex descrise într-o carte. „Moarte subită” a scăpat, însă de o posibilă astfel de titulatură. Nici cărţile din trilogia „50 de umbre ale lui Grey”, de E L James, nu se încadrează la categoria „bad sex”. Jonathan Beckham, jurnalist la „Literary Review” şi membru al juriului, a justificat că premiul acesta nu este dedicat volumelor cu conţinut erotic declarat. 

Deşi numeroşi critici au considerat cartea „Moarte subită” a lui J.K. Rowling o posibilă nominalizare pentru cele mai proaste scene de sex, jurnalistul Jonathan Beckham de la ziarul „Literary Review”, membru al juriului care va desemna cine va fi câştigătorul acestui premiu, a apreciat că volumul nu îndeplineşte totuşi condiţiile, în ciuda „momentelor destul de greţoase” pe care le descrie.  

Cei opt nominalizaţi la premiul pentru cele mai proaste scene de sex sunt Tom Wolfe, care, în 2004, a câştigat acest premiu pentru volumul „I Am Charlotte Simmons”. Anul acesta a fost nominalizat pentru „Back to Blood”, alături de Nicola Barker, pentru „The Yips”, Nicholas Coleridge, pentru „The Adventuress”, Nancy Huston, pentru „Infrared”, Paul Mason, pentru „Rare Earth”, Ben Masters, pentru „Noughties”, Sam Mills, pentru „The Quiddity of Will Self” şi Craig Raine, pentru „The Divine Comedy”.  

Premiul pentru cele mai proaste scene de sex dintr-o carte a început să fie acordat de publicaţia „Literary Review” din 1993 şi are scopul de „a atrage atenţia asupra acelor descrieri lipsite de gust, superficiale şi de multe ori redundante ale momentelor intime”. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite