56 de romane în competiţia pentru cei 10.000 de euro ai Premiului literar „Augustin Frăţilă“

56 de romane în competiţia pentru cei 10.000 de euro ai Premiului literar „Augustin Frăţilă“

Mario De Mezzo, preşedinte Asociaţiei Casa de Cultură (Acadecu.ro), oferind trofeul câştigătorului de anul trecut, Lucian Dan Teodorovici, pentru romanul „Matei Brunul“ FOTO pagina de facebook acadecu

Cea de-a doua ediţie a Premiului literar „Augustin Frăţilă“ a înregistrat un număr de 56 de romane înscrise, dintre care doar 5 vor se vor clasifica în etapa finală de jurizare ce va avea loc în perioada 15 septembrie - 1 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 56 de romane au îndeplinit condiţiile specificate de regulamentul concursului şi au intrat în prima etapă de jurizare, cea a juriului de specialitate,  format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache. Juriul de specialitate va stabili cinci autori finalişti care vor intra în cea de-a doua etapă. Numele celor cinci vor fi comunicate în 10 septembrie atât pe site-ul Asociaţiei „Casa de cultură“, cât şi direct, tuturor celor care s-au înscris.
 
"Numărul mare de romane înscrise la această ediţie ne arată că Premiul literar „Augustin Frăţilă“ este unul aşteptat de scriitorii români. Ne bucurăm să găsim în această listă romane foarte bune, care, cu siguranţă, vor pune în dificultate juriul de specialitate (trebuie să aleagă doar cinci!), şi din care vă invităm să citiţi cât mai multe. Le mulţumim autorilor participanţi pentru încrederea acordată şi le urăm mult succes tuturor!", a declarat Mario De Mezzo, preşedinte Asociatia Casa de cultură.
 
În etapa a doua de jurizare, ce va avea loc între 15 septembrie - 1 noiembrie,  24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, în valoare de 10.000 de euro.
 
Competiţia literară este organizată de Asociaţia Casa de cultură cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL.Ceremonia în cadrul căreia se va acorda Premiul va avea loc în 7 noiembrie 2013 la Hotel InterContinental Bucureşti.
 
Dintre cele 59 de romane înscrise la ediţia de anul trecut, romanul „Matei Brunul“ de Lucian Dan Teodorovici a fost declarat câştigătorul Premiului literar „Augustin Frăţilă“-romanul anului 2011. Romanul propune o amplă naraţiune despre spaţiul concentraţionar comunist, despre victime şi torţionari, despre destin şi însingurare ca mijloc de autoapărare în faţa adversităţilor unei societăţi poliţieneşti care domină individul şi îi supraveghează fiecare clipă a vieţii. 
 
Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman românesc apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.
 
Augustin Frăţilă (1953-2010), scriitor şi cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stănescu şi membru al Cenaclului de Luni. A publicat în cele mai importante reviste culturale, iar între 1995 şi 2010 a fost redactor-şef al Editurii ALLFA, departamentul de literatură al Grupului Editorial ALL.
 
Detalii despre romanele înscrise în concursul Premiul literar „Augustin Frăţilă” - romanul anului 2012, oferit de compania Philip Morris Trading găsiţi pe site-ul www.acadecu.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările