„Divina Comedie“ povestită pentru copii, publicată pentru prima dată în România de către editura Humanitas AVANPREMIERĂ

„Divina Comedie“ povestită pentru copii, publicată pentru prima dată în România de către editura Humanitas AVANPREMIERĂ

La 700 de ani de la moartea lui Dante, „Divina Comedie“ este povestită pentru copii de Corina Anton şi minunat ilustrată de Mihail Coşuleţu. Această variantă a capodoperei poetului florentin este publicată pentru prima dată în România, de către editura Humanitas, şi promite că le va aprinde curiozitatea şi imaginaţia celor ce îndrăznesc să pornească în această aventură fără egal care este descoperirea unei mari culturi.

Istoria, dintr-o altă perspectivă: „Animalele care ne fac oameni. Blană, cozi şi pene în arheologie” FRAGMENT

Istoria, dintr-o altă perspectivă: „Animalele care ne fac oameni. Blană, cozi şi pene în arheologie” FRAGMENT

Marţi, 15 iunie, de la ora 19.30, cititorii sunt invitaţi la o întâlnire online şi live cu scriitorul Cătălin Pavel în dialog cu Cristina Bogdan şi Tatiana Niculescu, în lumina reflectoarelor fiind recenta apariţie „ Animalele care ne fac oameni. Blană, cozi şi pene în arheologie”, o carte al cărui scop fiind „ să demonstreze că animalele alcătuiesc primul şi cel mai important alfabet simbolic extern de care s-a servit omul preistoric şi antic”.

„Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T“, noul roman al Ioanei Pârvulescu, va fi lansat live online joi seară FRAGMENT

„Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T“, noul roman al Ioanei Pârvulescu, va fi lansat live online joi seară FRAGMENT

Joi, 10 iunie, de la ora 19.30, cititorii sunt invitaţi la o întâlnire online şi live cu Ioana Pârvulescu şi Mircea Cărtărescu în dialog cu Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas, unde în lumina reflectoarelor se va afla volumul „Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T”, o carte ce „oferă o tipologie a personajelor feminine din literatura română, de la doamna B. a lui Negruzzi la doamna T. a lui Camil Petrescu “.

„Acul de aur şi ochii Glorianei“, noul roman al lui Radu Paraschivescu, va fi lansat live online joi seară FRAGMENT

„Acul de aur şi ochii Glorianei“, noul roman al lui Radu Paraschivescu, va fi lansat live online joi seară FRAGMENT

Joi, 27 mai, de la ora 19.30, cititorii sunt invitaţi la o întâlnire online şi live cu Radu Paraschivescu şi Cătălin Striblea despre „Acul de aur şi ochii Glorianei”, un roman de aventuri din Italia sfârşitului de secol XVI, o poveste care porneşte din Umbria şi se ramifică spre Roma şi Londra, spre urzelile palatului papal de la Quirinale şi tronul Angliei elisabetane.„Adevărul” prezintă, în premieră, un fragment din romanul apărut la Humanitas.

Italia o citeşte pe Doina Ruşti. „Omuleţul roşu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Italia o citeşte pe Doina Ruşti. „Omuleţul roşu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Autoare a 12 romane şi a peste 50 de povestiri, Doina Ruşti este unul dintre cei mai traduşi şi apreciaţi scriitorii români. Cel mai recent succes peste hotare al prozatoarei este reeditarea volumului „Omuleţul roşu”, tradus şi apărut iniţial în Italia în anul 2012, la Nikita Editore, din Florenţa, cu sprijinul Institutului Cultural Român, care derulează programe specifice (TPS, din cadrul Centrului Cărţii).

Premiul Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018, la Polirom: Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem de Maryse Condé

Premiul
Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018, la Polirom: Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem de Maryse Condé

Fiică a unei sclave violate de un marinar englez în drumul spre Barbados, Tituba se naşte din tragedia mamei: Abena dă viaţă pe un pămînt străin, în care mirosul sîngelui pluteşte peste plantaţiile coloniştilor. Rămasă orfană la şapte ani, Tituba, curând eliberată, e luată în grijă şi iniţiată în tainele tămăduirii şi ale magiei de bătrîna Man Yaya.

Avanpremieră din Seducătorul, bestseller în SUA. Ce se întâmplă când iubirea devine un joc calculat şi rece

Avanpremieră din Seducătorul, bestseller în SUA. Ce se întâmplă când iubirea devine un joc calculat şi rece

Romanul "Seducătorul", scris de Claudia Moscovici, şi lansat în 2011 cu mare succes în Statele Unite ale Americii, este tradus în limba română şi publicat acum la Editura Vremea. Inspirat din experienţele personale ale autoarei, descrie în chip tulburător uşurinţa cu care femeile au tendinţa de a confunda un bărbat de coşmar cu bărbatul visurilor.

În ziua de 5 mai 2021, a avut loc lansarea cărţii Doamnei Profesor Otilia Doroteea Borcia, „La Vita e la Pssione di Cristo nella pittura italiana dal Trecento al Seicento”, scrisă în italiană şi publicată la Editura Eikon, Bucureşti, 2021.

acum 18 zile · comentarii (0)

De la „cronica“ primului an de „domnie“ din ceea ce istoria va înregistra, deloc măgulitor însă, drept „mandatul Trump“ până la cartea de povestiri a genialei Susan Sontag „i-o cale-atât de lungă“, timp în care am redactat, pentru editura Vellant, numeroase cărţi, dintre care se detaşează cele despre „inteligenţa artificială“ şi cea despre „pacientul H.M.“, pe tema „controlului oamenilor prin ştiinţă şi medicină“, redevenită actuală în pandemie.

acum 20 zile · comentarii (0)

Ce poţi învăţa de la un motan care fuge de acasă pentru a desluşi cauzele pandemiei prin care trece lumea, de la un condor eliberat de la zoo, care descoperă că libertatea vine cu riscuri şi responsabilităţi, ori de la un pinguin plecat într-o expediţie in Delta Dunării?

acum 25 zile · comentarii (0)

Biologii evoluţionişti judecă altruismul în termenii unui calcul raţional făcut de o entitate abstractă şi imaterială (specia) şi transpus pe cale chimică sau genetică în membrii ei: unii trebuie să se sacrifice pentru binele colectiv. Edward O. Wilson nu doar că nu face excepţie, ci aprofundează această teză, el fiind şi fondatorul sociobiologiei, disciplina care studiază apariţia şi dezvoltarea eusocialităţii la animale, inclusiv la om.

luna trecuta · comentarii (2)

Vârsta matusalemică – mă gândesc – îmi prilejuieşte de la o vreme surpriza unor corespondenţe, unele absolut inedite pentru mine, prin care autorii îmi relatează – definitiv uitate altfel – împrejurări din biografiile noastre când intersectarea mi-a oferit şansa de a întinde o mână de ajutor chiar binevenită, dacă nu salvatoare.

acum 2 luni · comentarii (0)

A încetat nedrept să mai bată, victimă a pandemiei, la 72 de ani, inima unei personalităţi de seamă a întregii culturi româneşti de astăzi, romancierul de rezonanţă internaţională, poetul, istoricul şi istoricul literar şi oratorul Nicolae Dabija, creatorul şi directorul revistei ”Literatura şi arta”, purtătoare de cuvânt a mesajului său tulburător de unitate naţională, de verticalitate şi de identitate naţională şi spirituală,

acum 3 luni · comentarii (2)

„Limba, cartea, literatura şi arta sunt menite să ne umanizeze, să ne apropie, pentru a progresa împreună” afirma poetul, traducătorul şi profesorul Universităţii de Stat din Moldova, Ivan Pilchin într-un amplu interviu (Radio Europa Liberă Moldova,2019) ce provoacă cunoaşterea propriei lumi a creaţiei în versuri reflectată în cartea sa, de debut în poezie, „Omul-acvariu”, apărută la Chişinău, Editura Arc, 2020.

acum 3 luni · comentarii (0)

Una dintre personalităţile marcante ale exilului românesc postbelic, mai cu seamă din Marea Britanie, Londra, care s-a remarcat atât prin personalitatea sa atipică cât şi prin acţiunile sale desfăşurate în Occidentul Liber, în favoarea românilor din lagărul comunist, a fost, fără îndoială, Ion Raţiu.

acum 4 luni · comentarii (3)

Lucrarea autoarei Aurora Martin, „Reprezentarea identitară feminină în cultura română”, încadrată în aria tematică a studiilor de gen, a aparut la editura Pro Universitaria, în anul 2018 şi reprezintă publicarea în volum a tezei de doctorat, susţinută în anul 2013 la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti.

acum 4 luni · comentarii (2)
Postari Recente
Modifică Setările