Zoli Toth a cântat la metrou pentru copiii defavorizaţi

Zoli Toth a cântat la
metrou pentru copiii defavorizaţi

Zoli Toth, cântând la marimbă în staţia de metrou Unirii

Mobilizare de forţe, în staţia de metrou Unirii 1, unde o echipă de oameni montează un instrument ce seamănă cu un xilofon, doar că mai mare ca dimensiuni. Chiar dacă este luni seara, ora 18:00, bucureştenii se opresc  pentru a vedea ce urmează şi cum sună această raritate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zoli Toth apare în spatele instrumentului şi fără să stea la prea multe prezentări,  satisface curiozitatea tuturor celor opriţi pe peron şi dezvăluie sunetul marimbei.

Notele răsună în culoarele metroului şi curând multe persoane se strâng în jurul interpretului. După câteva minute în care spectatorii sunt transportaţi din traseul cotidian într-un spaţiu exotic, de vacanţă, Zoli Toth îi readuce în spaţiului metroului bucureştean, pentru a le vorbi despre o problemă reală, care poate  să îşi găsească soluţia printre fiecare din cei prezenţi.

Asociaţia M.A.M.E. isi doreşte să înfiinţeze „Ateliere de terapie emoţională” care să ajute 20 de copii cu vârste între 5 şi 12 ani, cu probleme grave de sănătate sau provenind din familii defavorizate, care nu au resurse financiare să plătească cursuri extraşcolare pentru copii. Zoli Toth s-a alăturat cauzei lor şi a vorbit celor prezenţi despre importanţa pe care cursuri ca pictura, modelajul sau terapia prin muzică o au pentru dezvoltarea copiilor, făcând apel în special la părinţii prezenţi şi la amintirile lor din copilărie.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donaţiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauză. Platforma este un proiect creat şi susţinut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu Euplătesc care asigură dezvoltarea, susţinerea şi acoperirea tuturor costurilor legate de tranzacţii, întreţinere şi comunicare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: